Tubu Tree

Het charismatische Tubu Tree is een intiem safari kamp op het wildrijke Hunda Island in de westelijke Okavango Delta. De kracht van dit luxe safari kamp zit hem naast een uitstekende locatie vooral ook in de warme atmosfeer die het ervaren staff team weet neer te zetten.

Algemeen

Tubu Tree is het grote zusterkamp van het naastgelegen en intieme Little Tubu en is gesitueerd in het zuidwesten van de Jao privé concessie. Met name in de periode van hoog water tussen mei en augustus biedt het een 1e klas mix van zowel land – als water natuuractiviteiten.

Buiten deze periode is de safari belevenis nog altijd voortreffelijk maar ligt het accent op de land activiteiten. Tubu Tree biedt tevens een sleep out belevenis op 15 minuten afstand van het safari kamp – een absolute aanrader.

In het kort
 • goede mix van water- en land activiteiten in periode mei - aug
 • klassiek luxe safari kamp met fantastische atmosfeer
 • schitterende locatie op Hunda eiland en in de Jao privé concessie
 • hoogste concentraties groot wild van de Jao concessie - uitstekend voor luipaard

Beste reistijd Tubu Tree

De beste reistijd voor een safari in Tubu Tree is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer het hoge water de meest afwisselende safari belevenis biedt. Ook buiten deze periode zijn er uitstekende safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

De uitgestrekte Jao privé concessie waarin Tubu Tree ligt is ruim 600 km2 groot en belichaamt al de magie en diversiteit van de verschillende vegetatie zones in de Okavango Delta. Van permanente moerassen tot aanhoudend droog land – de variatie en de schoonheid van het landschap is hier echt subliem.

Het oosten van de concessie wordt gedicteerd door de waterrijke Jao vlakten met stromen en kanalen, palm eilanden en enorme papyrus- en riet moerassen. Een waterrijke omgeving die ideaal is voor grote concentraties rode lechwe, op de voet gevolgd door luipaard en leeuw.

Ook nijlpaard en krokodil worden hier regelmatig geobserveerd net als andere herbivoren zoals olifant, tsessebe, impala, wildebeest, giraf, otter en zelfs sitatunga zijn aanwezig.

Verder naar het westen wordt de concessie steeds droger met het zeer wildrijke Hunda eiland als permanent droog gebied. Met een grote diversiteit aan acacia typen, mopane bos en een onderlaag van struikgewas biedt Hunda het hele jaar door een basis voor veelal dezelfde diersoorten als in het oosten maar met flink grotere concentraties van vooral zebra en wildbeest. Hunda Island biedt zonder twijfel consistent de hoogste concentraties groot wild van de Jao concessie.

De overgang van waterrijk naar droog land zorgt ervoor dat de Jao concessie een exceptioneel vogelrijk gebied is. Bijzondere soorten als de wattled crane, slaty egret en ook de brown firefinch behoren tot frequent waargenomen soorten. Ook de ground hornbill is regelmatig te bewonderen (te zien en te horen) op de grasvlakte voor Tubu Tree.

Voorzieningen

Met 8 comfortabele safari tenten – waaronder 1 familie tent – gebouwd op een verhoogd platform is Tubu Tree een typische Okavango Delta safari kamp. Met maximaal 20 gasten is het vrij groot maar de warme atmosfeer houdt het gevoel en de beleving erg persoonlijk.

De bescheiden maar zeer aangename safari tenten zijn gebouwd van hout en canvas en zijn qua inrichting een geslaagde mix tussen klassiek en modern. Elke kamer is voorzien van een zeer comfortabel bed, een zitje, een ruime badkamer met binnen- en buitendouche en een grote veranda met zit gedeelte en uitzicht op de overstromingsvlakte .

De lounge en het restaurant zijn gebouwd van hout en canvas en zijn open aan de voorzijde. De twee worden gescheiden door een houten dek dat leidt naar de leuke bar met uitzicht over de open vlakten voor het kamp.

Gebouwd rondom een amarula boom, de bar is bij uitstek geschikt om de avonturen van de dag uit te wisselen onder het genot van een lekker glaasje drinken. Het dek van de bar leidt naar het zwembad en het kampvuur.

De nadruk ligt op gezamenlijke maaltijden. Ook dit safari kamp is volledig met elkaar verbonden via een verhoogd houten wandeldek.

Activiteiten

 • boot safari (seizoen afhankelijk)
 • mokoro safari (seizoen afhankelijk)
 • wandeling
 • game drive
 • avond safari
 • sleep out – star bed

Locatie en toegang

Tubu Tree is gesitueerd in het zuid westen van de Jao concessie op Hunda Island in het westelijk gedeelte van de Okavango Delta. Het is uitsluitend bereikbaar per vliegtuig vanuit Maun en Kasane. Tubu Tree Camp ligt op ongeveer 10 minuten rijden van Hunda airstrip.

Child policy

Leeftijd: 12 jaar +

N.B. kinderen in de leeftijd 6 – 12 jaar mogelijk o.b.v. privé auto.

Praktische details

 • Wifi – nee
 • Stroom 220 V – ja, in de kamer
 • Telefoon bereik – nee
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – ja
 • Maaltijden – gezamenlijk
 • Zwembad – ja
 • Afstand airstrip – 10 minuten
 • Privé concessie – ja
 • Open – hele jaar
 • Kinder oppas – nee

Op het wildrijke Hunda Island

Tubu Tree is een luxe en klassiek safari kamp met een schitterende locatie in het meest consistent wildrijke deel van de Jao concessie.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.