Somalisa Camp

Het voortreffelijke Somalisa Camp is een buitengewoon elegant safarikamp in het oosten van Hwange NP. Somalisa Camp ligt in de wildrijke Somalisa privé concessie, wat bekend staat om haar grote olifanten kuddes gedurende alle seizoenen.

Algemeen

Somalisa Camp is ronduit stijlvol en comfortabel maar biedt tegelijkertijd een authentieke ‘bush’ ervaring. De focus van dit safari kamp ligt op kwalitatief exceptionele gidsen en uitstekende natuuractiviteiten waaronder wandelsafari, game drives en culturele bezoeken.

Daarnaast is er een sterke nadruk op het bieden van een hoog persoonlijk service niveau. Families met (jonge) kinderen kunnen bijzonder goed terecht in het naastgelegen zuster kamp Somalisa Acacia Camp.

In het kort
 • hoge wild concentraties, incl 'Big 5'
 • voortreffelijk luxe en kleinschalig safarikamp - max 14 gasten
 • exceptioneel gidsen niveau, uitmuntende wandelsafari's
 • hoge mate van exclusiviteit door privé concessie

Beste reistijd Somalisa Camp

De beste reistijd voor een safari in Somalisa Camp is normaal gesproken tijdens de piek van het droge seizoen. Maar ook buiten deze periode zijn er goede safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses kunnen invloed hebben op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

Het safarikamp is gebouwd langs de rand van een schaduwrijk acacia eiland aan de oevers van een oude fossiele rivier (Kennedy Vlei). Vanuit deze uitstekende positie biedt het hele safari kamp fantastisch uitzichten over de omringende savanne en op de drukbezochte waterbron vlak voor het kamp.

De Somalisa privé concessie is gekenmerkt door diverse vegetatie zones zoals struik savanne, acacia en teak bos, grasland en palm eilanden. In combinatie met de aanwezigheid van waterbronnen biedt ook dit deel van Hwange voortreffelijke concentraties groot wild.

Kenmerkende diersoorten in deze omgeving zijn herbivoren waaronder olifant, neushoorn, buffel, giraf, zebra, wildebeest en eland. Ook de roofdieren populatie is talrijk met leeuw, luipaard, hyena en jakhals.

Voorzieningen 

Met maar 7 canvas safari tenten en een maximum van 14 gasten is dit een klein en intiem safarikamp. De service is buitengewoon attent en persoonlijk.

Alle 7 luxe safaritenten zijn gebouwd op teak houten platforms langs de acacia bosrand van het eiland en liggen op een intensief gebruikte olifantenroute. Van binnen zijn de tenten zeer smaakvol, ruim en comfortabel. De voorzijde van de tenten is volledig uitgerust met schuifdeuren van muskieten gaas en biedt onbelemmerd uitzicht op de savanne.

De indeling bestaat uit een zitje met open haard, een comfortabel bed, een riante badkamer met ligbad en binnen – en buiten douche en voldoende opberg ruimte. De veranda aan de voorzijde heeft een zitje en biedt de kans om wild te spotten vanuit het comfort van je tent.

De bar, lounge en het restaurant liggen verspreid over een groot teak houten platform en zijn bijzonder sfeervol ingericht. Veel gebruik van warme kleuren, comfortabele meubels en donker hout geven het een sfeer van weleer.

Aan de voorzijde loopt de lounge uit in een grote multi-level veranda met verschillende zitjes, een plungepool en een olifant drinkbad. Aan de zijkant van de teak houten veranda is een sfeervol kampvuur voor de avonden.

Zowel het restaurant als bar / lounge hebben volledig open zijdes voor maximaal zicht op de omringende Kennedy Vlei en de waterbron.

Activiteiten

 • game drives
 • wandelsafari
 • cultureel bezoek

Locatie en toegang

Dit safari kamp ligt in het uiterste oosten Hwange NP in de Somalisa privé concessie. De Manga airstrip van ligt op 30 minuten rijden van kamp en is goed bereikbaar vanuit Vic Falls.

Child policy

Leeftijd: 7 jaar +

Praktische details

 • Wifi – nee
 • Stroom 220 V – ja, in de kamer, 3 pin stopcontact (Engels)
 • Telefoon bereik – nee
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – ja
 • Maaltijden – mix van gezamenlijk en privé
 • Zwembad – ja
 • Afstand airstrip – 30 minuten
 • Privé concessie – ja
 • Open – hele jaar
 • Kinder oppas – nee

Gelegen in het wildrijke Hwange NP

Somalisa Camp is een voortreffelijk en luxe safari kamp met een afwisselend aanbod natuur – en cultuur activiteiten op hoog niveau.

 

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.