Shooting Star Lodge

Shooting Star Lodge biedt vrij bescheiden maar voortreffelijke strand accommodatie in noord oost Zanzibar. En het is juist deze aangename eenvoud die dit tot een voortreffelijke strandbelevenis maakt. Heerlijk ongecompliceerd maar mét uitstekende service, prima kamers en een fantastische locatie.

Algemeen

Shooting Star Lodge is gesitueerd op een koraal rots net boven het hagelwitte strand van Kiwengwa. De 17 kamers liggen schitterend tussen de tropische vegetatie en kijken grotendeels uit op de Indische oceaan. De kamers zijn op te delen in 4 categorieën, van eenvoudig tot luxe villa’s.

De centraal gelegen lounge bar heeft de meest levendige atmosfeer van de lodge en biedt fantastische uitzichten over de Indische oceaan. Het Kiwengwa strand voldoet aan alle tropische verwachtingen en is zelfs voorzien van een kleine beachbar. Een kleine wandeling (4-5 min) brengt je naar het strand en bij hoogtij is er direct toegang tot de zee.

In het kort
 • kleinschalig en persoonlijk strandaccommodatie
 • vriendelijke service en levendige, sociale atmosfeer
 • direct aan het schitterende Kiwengwa strand
 • uitstekende prijsbewuste keuze in Zanzibar
 • gerund door eigenaren Elly en Christine

Beste reistijd Shooting Star Lodge

De beste reistijd voor een bezoek aan Shooting Star Lodge is normaal gesproken tussen juni en eind maart. Binnen deze periode kunnen persoonlijke interesses invloed hebben op welke maand het meest geschikt is voor jouw bezoek. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Voorzieningen 

De gasten accommodatie in Shooting Star Lodge bestaat uit 4 verschillende typen namelijk – 3 Garden Lodge rooms, 6 Sea View cottages, 4 Family Sea View cottages en 2 luxe Monsoon Villa’s .

Garden Lodge Rooms

De Garden Lodge Rooms zijn gelegen in de ruime tropische tuin van de lodge en zijn de meest budget vriendelijke keuze. De kamers voelen vrij simpel aan en zijn redelijk donker. Desalniettemin is het schoon, zijn de kamers comfortabel en voorzien van kleurrijke kussens en schilderijen. De kamers zijn ingericht met authentieke Zanzibari meubels waaronder een handgesneden houten hemelbed. Elke kamer beschikt over een badkamer met douche, een airconditioning een privé veranda met zitje.

Sea View Cottages

De 6 Sea View Cottages bieden meer ruimte en zijn eveneens ingericht in de traditionele Zanzibari stijl. Elke kamer heeft zijn eigen handgesneden houten hemelbed, een ruime badkamer en een overdekte privé veranda met zonnebedden. De kamer is verder ingericht met teak- en kokos houten meubilair, kleurrijke kussens en bedlinnen en een airconditioning.

Family Sea View Cottages

De 4 familie versies van de Sea View Cottages beschikken over vergelijkbare inrichting en faciliteiten maar bestaan uit twee verdiepingen. Daarbij leidt een trap naar boven naar een 2e slaapkamer voor het verblijf van kinderen. De slaapkamer op de 2e verdieping biedt 2 single bedden en is voorzien van een plafond ventilator. De badkamer wordt gedeeld met de beneden kamer.

Monsoon Villas

De 2 luxe villa’s liggen op de top van de koraal rots, iets meer naar achter op het terrein van Shooting Star Lodge. Elke villa is gebouwd over 3 verdiepingen en beschikt over 2 slaapkamers met elk een eigen badkamer. Daarnaast is er een schitterend dak terras met 360 C uitzicht op de oceaan en het noord oosten van het eiland. Daarnaast beschikt elke villa over een klein privé zwembad. De Zanzibari stijl inrichting van de villa is smaakvol en het geheel biedt heerlijke privacy en rust. De villa ligt te midden van weelderig groene vegetatie en

Gemeenschappelijke ruimten

De gezellige gemeenschappelijke ruimten van de lodge worden voor het grootste deel bepaald door de centrale bar en lounge. Hier vind je aan beide zijden van een wandelpad veel kleurrijke en gezellige zitjes. Hierachter ligt de leuke bar waar het met name voor en na het diner levendig en sociaal is.

Het restaurant gedeelte bevindt zich direct rechts naast de centrale bar en lounge en is uitgerust met sfeervol meubilair van kokos palm. Vervolgens loopt het restaurant uit naar buiten in een mooie veranda tot aan de rand van het elegante zwembad. Vanuit hier is er uitzicht op de Indische oceaan.

Shooting Star Lodge beschikt daarnaast over een uitstekende spa voor massage behandelingen. De spa ligt in het verlengde naast het zwembad.

Het strand van Shooting Star bevindt zich vanuit de lodge gezien onder de koraal rots en is te bereiken door een pad vanaf het restaurant. Vanaf de kamers is het strand zo’n 4-5 min lopen.

Hou er rekening mee dat getijde verschillen aan de oostkust van Zanzibar (afhankelijk van de maanstand) aanzienlijk zijn. Dit betekent dat er alleen met vloed gezwommen kan worden. Met eb kun je daarentegen eindeloze wandelingen maken over en langs het rif.

Activiteiten

 • zwemmen
 • wandelen 
 • duiken (extra kosten)
 • snorkelen (extra kosten)
 • massages (extra kosten)
 • cultureel bezoek (extra kosten)
 • vissen (extra kosten)
 • boottocht traditionele dhow (extra kosten)

Locatie en toegang

Shooting Star Lodge ligt aan de noord oost kust van Zanzibar bij het dorpje Kiwengwa. De afstand naar Stone Town bedraagt zo’n 45 km en de reistijd vanaf de luchthaven zo’n 60 minuten.

Child policy

Leeftijd: alle leeftijden

Praktische details

 • Wifi – ja, in
 • Stroom 220 V – ja, in de bungalow, 3 pin stopcontact (Engels)
 • Telefoon bereik – ja
 • Was service inbegrepen – nee
 • Kluis of lock box – ja
 • Maaltijden – privé
 • Zwembad – ja
 • Afstand airstrip – 60 minuten
 • Privé concessie – n.v.t
 • Open – 1 juni t/m Pasen
 • Kinder oppas – ja, in overleg

Zanzibar’s tropische oost kust

Shooting Star Lodge biedt een heerlijk informele en kwalitatieve strand belevenis voor verschillende budgetniveaus.

 

Populaire natuurgebieden in Tanzania

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.