Fanjove eiland

Fanjove Private Island is een prachtig klein tropisch paradijs en is onderdeel van de Songo Songo archipel. Fanjove eiland biedt prachtig witte stranden, wuivende kokospalmen en een buitengewone bio diversiteit zowel onder- als bovenwater. 

Algemeen

Met als enige accommodatie de Fanjove Private Island Lodge biedt dit eiland ongeëvenaarde exclusiviteit en kleinschaligheid in de diepblauwe wateren van de Indische Oceaan.

Hier vindt de avontuurlijke strandliefhebber totale ontspanning maar ook eenvoudig toegang tot een reeks uitzonderlijke natuur activiteiten rondom het eiland.

In het kort

Beste reistijd Fanjove eiland

De beste reistijd voor een bezoek aan Fanjove eiland is normaal gesproken in de periode juni - maart. In deze periode zijn er verschillen maar over het algemeen zijn de strand omstandigheden uitstekend. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw bezoek. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

Het kleine eiland zelf bestaat uit twee geologische zones, ieders gekenmerkt door hun eigen vegetatie. De zuid oost zijde bestaat voornamelijk uit zandgrond met daarop gemixt bos van kokospalm, vijgenboom en Indiase Neem boom. De noord zijde bestaat overwegende uit blootliggend gesteente waarop alleen kleinere planten en struiken groeien. De noordzijde kent ook een stukje mangrove bos.

Fanjove biedt met deze vegetatie een thuis aan de enorme en zeldzame kokos krab – met een max doorsnee tot 1 meter. Daarnaast biedt het brede en lege strand ruimte aan zee schildpadden om er tijdens het seizoen hun eieren te leggen. Het vogel leven op het eiland is zeer divers met o.a. reigers, sunbirds, whimbrels, ospreys en nog heel veel meer.

Koraal rif

Maar waar de bio diversiteit van Fanjove er echt uitspringt is op en rond het 11 km lange rif dat de oostzijde van het eiland raakt. Hier vind je een grote diversiteit in het onderwaterlandschap met spitse pieken, steile wanden en tuinen vol met koraalsoorten.

Met een temperatuur van 25 to 28 C, fungeert het koraalrif van Fanjove als broedkamer voor al het leven in de lagunes en omringende eilanden. Met letterlijk duizenden soorten weekdieren, tropische vissen en schaaldieren en meer dan 50 soorten koraal is het leven hier enorm divers.

Aan het oppervlak van de oceaan vind je grote groepen tuimelaar – en spinner dolfijnen, zee schildpadden en zelfs bultrug walvissen in het seizoen. Het seizoen voor de bultrug walvissen is van juli tot oktober. De hoogste kans op het zien van het uitkomen van de schildpadeieren is in de maanden juni – augustus.

Bereikbaarheid

Fanjove Island is dagelijks bereikbaar vanuit Dar es Salaam en ligt op 40 minuten vliegen. De airstrip die van Fanjove gebruikt is die van het noordelijk gelegen Songo Songo eiland. Van hieruit is het 45 minuten met de boot naar het eiland.

Fanjove – bijzonder wildlife

  • Land dieren: kokos krab
  • Zee dieren: zeeschildpad, dolfijn, bultrug walvis (seizoen), trompet vis, zeebaars

Fanjove – bijzondere vogels

  • Vogelsoorten: osprey, whimbrel, crab plover, peregrine falcon, amethyst sunbird

Onderdeel van de Songo Songo archipel

Fanjove Private Island is een subliem tropisch eiland voor de zuidkust van Tanzania en combineert voortreffelijke ‘barefoot luxury’ met een ruim aanbod natuur activiteiten.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.