Serengeti ecosysteem en Zanzibar – 10 nachten

In het hart van de grote migratie

Deze maatwerk safari focust zich op twee sensationele locaties in het Serengeti ecosysteem. Hier bieden 2 authentieke safari kampen 6 nachten lang een onvergetelijke safari in het middelpunt van de actie. Vervolgens wordt deze safari voortgezet met 3 nachten heerlijke ontspanning op exotisch Zanzibar.

Exceptionele groot wild observatie

Verken 3 dagen lang de hectiek en het drama van een locatie in het hart van de grote wildebeest migratie. Het kalven op de zuidelijke vlakten biedt hier niets minder dan pure safari dramatiek. Daarnaast trek je nog eens 3 dagen uit voor 1e klas groot wild observatie in een van de meest wildrijke delen van het Serengeti ecosysteem – de spectaculaire Seronera vallei.

Exotisch Zanzibar

Na 6 dagen en nachten van intensieve safari kom je 3 dagen lang tot rust op Tanzania’s meest populaire tropische eiland. Dit is het thuis van de beste stranden van oost Afrika en hier geniet je van voortreffelijk kleinschalige strand accommodatie.

 

  • 6 nachten Serengeti, 3 nachten Zanzibar, 1 nacht Arusha
  • voortreffelijke groot wild observatie, incl. grote migratie
  • bescheiden, eenvoudig - maar vol karakter en comfort
  • persoonlijke en kleinschalige accommodaties
  • exclusief internationale vlucht
v.a.
€ 4.800
(december t/m maart)

Reisopbouw

Dag 1 tot 2 - Rivertrees Country Inn

Nadat je bent aangekomen op de luchthaven van Kilimanjaro word je, zodra je de immigratie en de douane bent gepasseerd, verwelkomd door jullie privé chauffeur van Nomad Tanzania. Na kennismaking volgt direct de transfer van +/- 40 minuten naar het charmante Rivertrees Country Inn. Deze Inn met een warme, huiselijke sfeer is gelegen temidden van weelderig groene vegetatie aan een klein riviertje. De heerlijk rustige locatie biedt dan ook een hoop privacy en rust. Rivertrees Country Inn heeft een totaal van 23 kamers maar biedt de atmosfeer van een kleinschalig boetiek hotel.
Daarnaast complementeren zowel persoonlijke service als een eerlijke keuken met groenten en kruiden uit eigen moestuin de warme gastvrijheid.

Verblijf o.b.v. vol-pension

|

Dag 2 tot 5 - Kiota Camp

Vandaag worden jullie na het ontbijt opgehaald voor jullie privé transfer van +/- 1,5 uur naar de regionale luchthaven van Arusha. Vanaf hier vliegen jullie naar de Seronera airstrip in het hart van het Serengeti national park. Eenmaal aangekomen in Kiota Camp trekken jullie er 3 dagen op uit om de wildrijke omgeving van de Serengeti te verkennen. De strategische locatie van Kiota Camp betekent dat je vrijwel het hele jaar eenvoudig toegang hebt tot uitstekende groot wild observatie.

Activiteiten: game drives, ballon safari (extra kosten)

Verblijf o.b.v. vol-pension, incl. activiteiten

|

Dag 5 tot 8 - Chaka Camp

In de loop van de ochtend vertrekken jullie naar de Seronera airstrip. Vanaf daar vliegen jullie in ongeveer 10 minuten naar de Ndutu airstrip. Hier in het uiterste zuiden van het Serengeti ecosysteem en in het westen van de Ngorongoro Conservation Area, wacht jullie een verblijf van 3 nachten in het comfortabele Chaka Camp. Dit sfeervolle, mobiele safarikamp verhuist tweemaal per jaar met de grote wildebeest migratie mee. Daardoor biedt het nagenoeg altijd een locatie in het hart van de actie. Bescheiden, eenvoudig en toch met stijl – het uitstekende
Chaka Camp biedt je een avontuurlijke bush ervaring, ontdaan van alle overbodige luxe.

Activiteiten: game drives, ballon safari (extra kosten)

Verblijf o.b.v. vol-pension, incl. activiteiten

 

|

Dag 8 tot 11 - Shooting Star Lodge

Vanochtend verlaten jullie het Serengeti ecosysteem en vertrekken jullie vanaf Ndutu airstrip naar de luchthaven van Zanzibar. Hier wacht jullie privé-chauffeur voor de transfer naar de oostkust van Zanzibar. De bescheiden maar maar zeer aangename Shooting Star Lodge ligt aan het hagelwitte strand van Kiwengwa. Ondanks een omvang van 17 kamers, zorgt de warme persoonlijke service van de lodge voor een intiem en kleinschalig gevoel. Shooting Star Lodge biedt dan ook betaalbare en zeer aangename strandaccommodatie aan Zanzibar’s oostkust.

Verblijf o.b.v. vol-pension

|

Dag 11 - terugreis naar dar es Salaam airport

n de middag vertrek je vanaf Zanzibar terug per vliegtuig naar Dar es Salaam. Halverwege de avond check je in voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Serengeti ecosysteem en Zanzibar – 10 nachten
Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.