Rivertrees Country Inn

Rivertrees Country Inn biedt ontspannende accommodatie in typisch Engels landelijke stijl. Deze voormalige koffie boerderij combineert een hoge service standaard met zeer comfortabele kamers en prima prijzen.

Algemeen

Rivertrees Country Inn is gelegen in ruim 10 hectare tropische vegetatie aan de oevers van de Usa rivier. Het mooie en vooral ook rustige terrein biedt alle ruimte voor ontspanning en bevindt zich net ten zuiden van de hoofdweg tussen Moshi en Arusha.

Daarmee heeft Rivertrees een uitstekende locatie tussen Arusha stad en het internationale vliegveld van Kilimanjaro. Kortom – een perfecte stop-over voorafgaand of na afloop van een safari.

In het kort
 • sfeervolle, comfortabele kamers in een natuurlijke omgeving
 • karaktervol en levendig restaurant, lounge en bar
 • rustige safari stop over, buiten de stedelijke drukte
 • prima locatie tussen twee vliegvelden

Beste reistijd Rivertrees Country Inn

De beste reistijd voor een verblijf in Rivertrees Country Inn wordt bepaald door het reisschema van je safari. Rivertrees Country Inn is dan ook op zichzelf geen bestemming maar vormt een zeer comfortabele doorreis locatie. De meest prettige weersomstandigheden kun je hier normaal gesproken verwachten tussen september en maart.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Voorzieningen

De gasten accommodatie bestaat uit 4 verschillende kamer typen; 30 Garden Rooms, 4 Farmhouse rooms en 2 River Cottages. Daarnaast biedt het River House het comfort en privacy van een eigen woning voor max 4 personen. Alle kamer typen in Rivertrees Country Inn zijn comfortabel en vooral praktisch en smaakvol ingericht.

Garden Rooms

De Garden Rooms zijn gelegen in de ruime tuin en gehuisvest in 2 onder 1 kap constructies van steen en riet. Twee van deze kamers kunnen eenvoudig aan elkaar gelinkt worden en vormen een prima optie voor het gebruik van families en groepen. Daarnaast zijn enkele van de Garden Rooms prima geschikt voor honeymooners of koppels die op zoek zijn naar een romantische break.

De inrichting bestaat uit gepolijste betonnen vloer met traditionele gevlochten grasmatten, een ruim houten bed met nachtkastjes, een schrijftafel met stoel en een ruime kleding kast. De sfeervolle kamer wordt vaak ook nog eens voorzien van verse rozen (de Arusha regio in Tanzania is een van de grote rozenexporteurs naar Europa).

De compacte badkamer is daarnaast voorzien van alle gemakken waaronder douche, bad en toilet. Elke kamer heeft een eigen overdekte veranda waar je kunt genieten van de tuin vanuit het comfort van je kamer.

Farmhouse Rooms

De 4 Farmhouse kamers vormen het oude huisgedeelte van de voormalige koffie boerderij en bieden identiek comfort en inrichting als de Garden Rooms. Het hele oude farmhouse kan ook privé worden geboekt waarmee er privacy kan worden geboden aan de hele groep of familie. Op andere momenten is het farmhouse gedeelte gewoon toegankelijk voor alle gasten van de lodge.

River Cottages

De 2 River Cottages liggen gesitueerd aan aan de rand van de Usa rivier die deels over het terrein stroomt. Deze rustige kamers bieden het ontspannen geluid van stromend water vanaf de veranda. Qua stijl en inrichting zijn ook deze kamers identiek aan de Garden Rooms alleen biedt dit kamer type aanzienlijk meer vloer oppervlak. De badkamers zijn ruim en licht en zijn uitgerust met een buiten douche.

River House

Dit kleine privé huis biedt een uitstekende optie voor een familie of 2 samen reizende koppels die het comfort van privacy belangrijk vinden. Het huis bestaat uit aparte slaap- en badkamers met een ruime gedeelde veranda waar je ’s avonds eventueel kan dineren. Ook is er een woonkamer met zitgedeelte en open haard.

De gezellige gemeenschappelijke lounge bevindt zich in het centraal gelegen oude farmhouse. Hier vindt je comfortabele stoelen en banken met heel veel kussens rond een grote open haard. Oude foto’s aan de muren versterken het landelijke Engelse karakter van de sfeervolle oude boerderij.

Het restaurant en de bar zijn centraal gevestigd in een half open gebouw van hout en riet. Ook is er een open keuken waar je het keuken team bezig ziet met de verse groenten en kruiden van Rivertrees’ eigen tuin. Afhankelijk van het weer wordt er soms buiten in de prachtige tuin gedineerd of in het naast gelegen gebouw waar de pizza oven en de BBQ aanwezig zijn.

Er is tevens een ruim zwembad en een spa aanwezig.

Activiteiten

 • dag trips (Arusha NP en meer, extra kosten)
 • massage behandeling (extra kosten)

Locatie en toegang

Rivertrees Country Inn ligt zuidelijk van de hoofdweg tussen Moshi en Arusha ten hoogte van Usa River. De locatie biedt makkelijk toegang tot twee luchthavens. Kilimanjaro international airport is 25 km (40 minuten) en Arusha airport is 30 km (45  tot 60 minuten).

Child Policy

Leeftijd: alle leeftijden

Praktische details 

 • Wifi – ja, is aanwezig in de kamer
 • Stroom 220 V – ja, in de kamer, 3 pin stopcontact (Engels)
 • Telefoon bereik – ja
 • Was service inbegrepen – nee, tegen betaling
 • Kluis of lock box – ja
 • Maaltijden – privé
 • Zwembad – ja
 • Afstand airstrip – 40 minuten internationaal (Kilimanjaro), 1 uur regionaal (Arusha)
 • Privé concessie – n.v.t.
 • Open – hele jaar
 • Kinderoppas – nee

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.