Mafia eiland

Mafia is bij uitstek een bestemming voor avontuurlijke reizigers. Vergeet de kilometers lange en brede zandstranden van Zanzibar vol met hotels en lodges. Denk hier en daar kleine strandjes weg gestopt in het groen. Denk aan zandbanken en eilandjes, kraakhelder water en koraal rif – welkom op Mafia.

Algemeen

Mafia is bij uitstek een onderwater sport bestemming waar zowel snorkelen als duiken van absolute wereldklasse zijn. Mafia biedt het grootste beschermde onderwater gebied van de Indische oceaan – het 822 km2 grote Mafia Island Marine Park.

In de periode november – maart is Mafia oost Afrika’s beste locatie voor het observeren van de walvishaai. Onze enige accommodatie op Mafia is Pole Pole Bungalows.

In het kort
  • ongerept en ver weg van de drukte van Zanzibar
  • Oost Afrika's beste locatie voor het zwemmen met walvishaaien
  • Mafia Island marine park is het grootste beschermde gebied van de Indische Oceaan
  • Traditioneel, relaxt en authentiek

Beste reistijd Mafia eiland

De beste reistijd voor een bezoek aan Mafia eiland is normaal gesproken in de periode juni - maart. In deze periode zijn er zeker verschillen maar over het algemeen zijn de strand omstandigheden uitstekend. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw bezoek. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Mafia Island Marine Park

Mafia Island Marine Park in het zuid oosten van het eiland heeft een omvang van 822 km2 – waarvan 25% land – en is een van de grootste beschermde zeegebieden van de Indische Oceaan.

Dit is een onwaarschijnlijk diverse onderwater wereld van koraalriffen, zeegras velden, mangroven en overstromingsvlakten. De meer dan 460 vissoorten en 52 soorten harde en zachte koralen zijn op gemiddelde dieptes tot 30 meter relatief makkelijk te verkennen.

De walvishaaien van Mafia

Maar dat is niet alles. Een andere grote reden om Mafia Island te bezoeken is om te snorkelen met een van ’s wereld grootste haaien – de walvishaai. Tussen oktober en maart zijn er reële kansen om deze goed aardige reuzen te vinden in de oceaan rond Mafia.

Dus als het ontdekken van natuur op het eiland en onderwater je interesse heeft en wanneer je traditie en cultuur boven een keuze aan cafe’s en restaurants zet dan is Mafia een uistekend optie.

Historie

De ligging op een eeuwenoud kruispunt van handels routes maakte Mafia tot een van de grote centra van handels bedrijvigheid langs de Swahili kust.

Door eeuwenoude betrekkingen met omringende eilanden als Zanzibar, de Comoren en Madagascar en Kilwa op het vaste land van Tanzania is het eiland rijk aan historie, traditie en cultuur. Deze geschiedenis zie je terug op het eiland en hebben het tot een smeltkroes van culturen gemaakt.

Bereikbaarheid

De nationale luchthaven van Mafia is dagelijks bereikbaar vanuit Dar es Salaam. Pole Pole Bungalows op het eiland liggen binnen 25 minuten rijden van de luchthaven van Kilindoni.

Mafia – bijzonder wildlife

  • Land dieren: nijlvaraan, vervet en sykes aap, fuitvleermuis, wilde varkens
  • Zee dieren: walvis haai, giant trevally, baracuda, batfish, zeeschildpad

 Mafia – bijzondere vogels

  • Vogelsoorten: collared sunbird, pied crow, tropical boubou, sulphur brested bush shrik, madagascar bee eater

Mafia eiland is ongerept en natuurlijk

Mafia eiland combineert een rijke traditie en historie met oost Afrika’s meest spectaculaire onderwater sport bestemming – Mafia Island Marine Park.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.