Pemba eiland

Pemba is rustig, niet toeristisch en weinig ontwikkeld. Op nog geen 50 km noordelijk van Zanzibar is Pemba een totaal tegenovergestelde wereld. Waar je dit schitterende en natuurlijke eiland ook als toerist bezoekt – je zult het grotendeels voor jezelf hebben.

Algemeen

Pemba biedt de ontspannen rust van een tropisch paradijs – weg van gebaande paden. En dat is het. Want met 980 km2 in oppervlak en ruim 500.000 inwoners is Pemba in het hart vrij dichtbevolkt, maar aan de kust nog altijd ongerept.

Denk kleine maar idyllische stranden. Denk fenomenale onderwatersport activiteiten. Pemba draait om de ultieme balans tussen natuur, avontuur en ontspanning. Onze enige accommodatie op Pemba is Fundu Lagoon.

In het kort
  • traditioneel tropisch eiland - weg van gebaande paden
  • exceptionele duik- en snorkel bestemming
  • goed voor rifhaai, zee schildpad en barracuda
  • ruim 40 soorten koraal en 400 vissoorten

Beste reistijd Pemba eiland

De beste reistijd voor een bezoek aan Pemba eiland is normaal gesproken in de periode juni - maart. In deze periode zijn er zeker verschillen maar over het algemeen zijn de strand omstandigheden uitstekend. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw bezoek. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Stranden

Veel van Pemba’s beeldschone tropische kust is prachtig natuurlijk en letterlijk onbewoond. Voor een groot deel bestaat het uit dichte mangroven en lagunes, onderbroken met idyllische stranden, koraal rots en eilandjes.

Stranden in Pemba zijn over het algemeen klein en vaak natuurlijk afgesloten door rotsen van koraal aan een of beide einden – wat de stranden heerlijk privé maakt. Het zand is superfijn en prachtig wit en is het resultaat van de vele koraal riffen die de onderwater wereld rondom het eiland rijk is.

Biodiversiteit

Een van Pemba’s grote attracties is de werkelijk wonderbaarlijke onderwater wereld. De geografie van het eiland betekent dat Pemba – in tegen stelling tot Zanzibar – gescheiden is van het vaste land van oost Afrika door het 800 meter diepe Pemba kanaal. Daardoor is er een grote diversiteit aan zee leven in zowel het oppervlakte water als de diepe wateren van het kanaal.

Veel van de locaties behoren tot de absolute top van duik- en snorkel plekken van Oost Afrika met vaak meer dan 40 soorten hard en zacht koraal en ruim 400 vis soorten. De meeste duik- en snorkel locaties bevinden zich aan de beschutte west zijde van het eiland. Klik hier voor meer informatie over duiken in Pemba en Tanzania.

Bereikbaarheid

De nationale luchthaven van Pemba is dagelijks bereikbaar vanuit Dar es Salaam en Zanzibar. De meeste bestemming op het eiland liggen binnen 1,5 uur rijden van de luchthaven van Chake Chake.

Pemba – bijzonder wildlife

  • Land dieren: Pemba flying fox of wel fruit vleermuis
  • Zee dieren: rif haai, adelaarsrog, trigger vis, zeeschildpad, barracuda

Pemba – bijzondere vogels

  • Vogelsoorten: Pemba sunbird, Pemba white eye, paradise flycatcher, brown headed parrot, pale batis

Een wereld verwijdert van Zanzibar

Pemba eiland is een authentieke bestemming zo’n 50 km noordelijk van Zanzibar en biedt natuur, traditie en de beste duik – en snorkel locaties van oost Afrika.

 

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.