Selinda Explorers Camp

Het voortreffelijke Selinda Explorers Camp is gebouwd aan de oevers van de Selinda Spillway en ligt een uur westelijk van zuster locatie Selinda Camp. Met activiteiten waaronder kanoën, wandel safari en 4 x 4 biedt dit zeer comfortabele safari kamp een uitstekende balans tussen avontuur en comfort. 

Algemeen

Persoonlijke service, de intimiteit van maar 4 kamers en een ligging in de reusachtige Selinda privé concessie bieden een hoge mate van exclusiviteit. Selinda Explorers Camp biedt haar natuur activiteiten aan op het hoogste niveau en met uitzonderlijke groot wild observatie tussen mei tot oktober.

Deze concessie wordt uitsluitend gedeeld met de 3 zusterkampen Zarafa Camp, Zarafa Dhow Suite en Selinda Camp.

In het kort
 • ultieme pionier stijl safari - avontuur en natuur
 • hoge mate van exclusiviteit door privé concessie
 • met maar 4 kamers is dit een zeer intiem safari kamp
 • extreem goede service op alle fronten

Beste reistijd voor Selinda Explorers Camp

De beste reistijd voor een safari in Selinda Explorers Camp is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer wild densiteit als gevolg van het hoge water het hoogst is. Maar ook buiten deze periode biedt Mombo Camp een uitzonderlijke safari belevenis. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

Het Selinda Wildlife Reserve (1.456 km2) behoort tot een van Afrika’s meest bio diverse wildgebieden. De vegetatie zones van Selinda Reserve bestaan grotendeels uit een mix van graslanden en overstromingsvlakten, rivier bosschages en open savanne.

In de droge wintermaanden van juni tot oktober zwelt de groot wild concentratie aan en vormt het gebied de uitvalsbasis voor een van de grootste olifant en buffel concentraties in zuidelijk Afrika.

Daarnaast zijn herbivoren als impala, roan, sabel, kudu, tsessebe, rietbok, steenbok, rode lechwe, wildebeest en zebra aanwezig in het Selinda Reserve. Net als in de aangrenzende Okavango is de leeuw het dominante roofdier maar is er zeker competitie van hyena en wilde hond.

Jakhals, caracal, serval en de groot oor vos zijn voorkomende roofdieren en het open terrein biedt eveneens kans op uitstekende cheeta observaties. Vogelliefhebbers kunnen hart op halen in deze spectaculaire omgeving voor vogels.

Selinda Explorers Camp biedt met al haar eenvoud simpelweg een van de allerbeste safari ervaringen op het continent. Voor dit safari kamp geldt dat met name in het hoogseizoen beschikbaarheid een uitdaging kan zijn.

Voorzieningen

Met 4 prachtige canvas tenten – waaronder 1 familie tent – gebouwd aan de rand van de Selinda Spillway rivier is Selinda Explorers Camp een heel klein en intiem safari kamp. Excellente service geven dit fantastisch kamp nog meer persoonlijkheid en karakter.

De bescheiden maar comfortabele tenten zijn ingericht in de sfeer van de vroegere ontdekkingsreizigers en zijn klassiek en zeer romantisch. Een uitstekende bed, een prima badkamer met buitendouche, een schrijftafel met stoel en een klein zit gedeelte buiten bieden alle nodige zaken in deze afgelegen plek.

De lounge en het restaurant zijn eveneens romantisch en avontuurlijk ingericht en zijn volledig open aan de voorzijde. De veranda van de lounge biedt met comfortabele kussen een heerlijke plek om te genieten van de namiddag of vroege avond. Een kampvuur voor de restaurant tent is een sociale plaats waar in de vroege avond de avonturen van de dag worden gedeeld.

Gezamenlijke maaltijden benadrukken de bijzonder sociale atmosfeer van het safari kamp.

Service en gastronomie in Selinda Explorers Camp is buitengewoon goed en kan zich meten met de beste luxe safari kampen in Botswana.

Activiteiten

 • wandel safari
 • kano safari (seizoen afhankelijk)
 • game drives

Locatie en toegang

Selinda Explorers Camp ligt noord oostelijk in het Selinda Reserve aan de Selinda Spillway.

Toegang per vliegtuig is mogelijk vanuit Kasane en Maun. De airstrip van Selinda Camp ligt op 50 minuten rijden van het safari kamp.

Child policy

Leeftijd: 6 jaar +

Praktische details

 • Wifi – nee
 • Stroom 220 V – ja, in de lounge
 • Telefoon bereik – nee
 • Was service inbegrepen – nee
 • Kluis of lock box – ja
 • Maaltijden – gezamenlijk
 • Zwembad – nee
 • Afstand airstrip – 50 minuten
 • Privé concessie – ja
 • Open – hele jaar

 

Gelegen in het hart van de 320.000 hectare Selinda reservaat in noord Botswana

Selinda Explorers Camp, pionier & klassieke safari in dit zeer intieme en luxe kamp

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.