Selinda Adventure Trail

Het Selinda Adventure Trail is een exclusieve 4 daagse wandel en / of kano expeditie langs de oevers van de magische Selinda Spillway rivier. Diep in het hart van Botswana’s Selinda Reserve vindt je niets minder dan puur en origineel safari avontuur voor liefhebbers en avonturiers.

Algemeen

Met een mobiel fly camp dat met de expeditie meereist biedt  het Selinda Adventure Trail eenvoudig comfort in een ambiance van de vroegere ontdekkingsreizigers. Gecombineerd met eersteklas wandel en/of kano avontuur en de exclusiviteit van maximaal 8 gasten, is dit een van Botswana’s meest opwindende safari avonturen.

Afhankelijk van de waterstand in de Selinda Spillway is de expeditie een puur kano – of wandel safari avontuur ofwel een combinatie hiervan. Het Selinda Adventure Trail heeft vaste vertrekdata tussen mei en augustus.

In het kort
 • exclusief safari avontuur voor pioniers en liefhebbers
 • hoge wildconcentraties in periode juni – augustus
 • focus op wandelsafari en/of kano safari
 • 3 nachten expeditie in mobiel fly camp
 • gegarandeerde en vaste vertrekdata tussen mei - aug

Beste reistijd Selinda Adventure Trail

De beste reistijd voor het Selinda Adventure Trail is tussen mei en augustus wanneer de omstandigheden voor de expeditie het meest optimaal zijn. Buiten deze periode wordt het Selinda Adventure Trail niet georganiseerd.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

Deze 4 daagse expeditie speelt zich af in het oosten van het zeer wildrijke en bijna 1.500 km2 grote Selinda Reserve. Dit is waar de Selinda Spillway rivier sinds 2009 – na bijna 30 jaar van droogte – het water van de Okavango rivier met de Linyanti moerassen verbindt.

Op een rustige tempo verkent de expeditie gedurende 4 dagen rond de 20 – 40 km aan wildrijke oevers van de Selinda Spillway.

Het Selinda Reserve behoort tot een van Afrika’s meest bio diverse wildgebieden. De vegetatie zones van dit deel van het Selinda Reserve bestaan grotendeels uit een mix van graslanden en overstromingsvlakten, rivier bosschages en open savanne.

In de droge wintermaanden van juni tot oktober zwelt de groot wild concentratie aan en vormt het gebied de uitvalsbasis voor een van de grootste olifant en buffel concentraties in zuidelijk Afrika.

Daarnaast zijn herbivoren als impala, roan, sabel, kudu, tsessebe, rietbok, steenbok, rode lechwe, wildebeest en zebra aanwezig in het Selinda Reserve.

Net als in de aangrenzende Okavango is de leeuw het dominante roofdier maar is er zeker competitie van hyena en wilde hond. Jakhals, caracal, serval en de groot oor vos zijn voorkomende roofdieren en het open terrein biedt eveneens kans op uitstekende cheeta observaties.

Vogelliefhebbers kunnen hart op halen in deze spectaculaire omgeving voor vogels.

Het Selinda Adventure Trail is een typische droog seizoen safari expeditie en heeft vaste vertrekdata tussen mei en augustus.

Voorzieningen

Tijdens de 4 daagse expeditie breng je drie nachten door op verschillende locaties aan de oevers van de Selinda Spillway. Het authentieke mobiele fly camp van de expeditie wordt door het team dagelijks verhuist en opgezet en biedt bescheiden comfort in het hart van de Selinda wildernis.

De dagelijkse activiteiten bestaan uit het verkennen van de wildrijke oevers en bosschages te voet of per kano. Eenmaal aangekomen op de volgende overnachtingslocatie biedt het zeer charmante fly camp bescheiden maar comfortabele 2 persoons canvas tenten. Daarnaast is er voor iedere tent een aparte afgeschermde badkamer ruimte met een open lucht bucket shower met zowel heet als koud water.

Centraal tussen de tenten en in de open lucht biedt het kampvuur een sfeervolle locatie voor zowel diner als het ontbijt. De lunch wordt iedere dag onderweg tijdens de wandel of kano safari genoten.

Ontdaan van alle onnodige luxe, het Selinda Adventure Trail biedt een intense safari belevenis in het hart van de natuur.

Activiteiten

 • wandel safari
 • kano safari (afhankelijk van het water niveau in Selinda Spillway)

Locatie en toegang

De Selinda Adventure Trail ligt in het uiterste oosten van het Selinda Reserve en start 45 km ten zuiden van Selinda Camp. Van hieruit beweegt de expeditie oostwaarts langs de Selinda Spillway rivier.

De Selinda Reserve airstrip is het start punt van de expeditie van waar je met de helikopter naar de start van de Selinda Adventure Trail wordt gebracht.

Child policy

Leeftijd: 14 jaar +

Praktische details

 • Wifi – nee
 • Stroom 220 V – nee
 • Telefoon bereik – nee
 • Was service inbegrepen – nee
 • Kluis of lock box – nee
 • Maaltijden – gezamenlijk
 • Zwembad – nee
 • Afstand airstrip – n.v.t
 • Privé concessie – ja
 • Open – vaste vertrekdata tussen eind mei t/m augustus

Spectaculair 4 – dgs fly camp avontuur

Alles behalve een gewone safari, deze avontuurlijke expeditie biedt een van de meest intense en meest authentieke safari belevenissen van Botswana.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.