Mpala Jena

Mpala Jena is een uitmuntend luxe safari kamp gelegen in een wildrijke privé concessie in het Zambezi NP. Met een locatie aan de oevers van de Zambezi rivier biedt Mpala Jena een verfijnde, traditionele safari belevenis op nog 16 km van de Victoria watervallen.

Algemeen

Het aanbod van activiteiten is divers en van hoog niveau met o.a. game drives, wandel safari, boot safari en – vanzelfsprekend – een bezoek aan de Victoria Watervallen.

Ook biedt de privé concessie van Mpala Jena een prettig mate van exclusiviteit de safari tijdens activiteiten. Daarnaast zijn zowel de service als karaktervolle accommodatie ronduit 1e klas.

In het kort
  • binnen bereik van de Victoria Watervallen (16 km)
  • hoge wildconcentraties in periode juni – oktober
  • privé concessie in het Zambezi NP
  • exceptioneel niveau natuurgidsen en activiteiten

Beste reistijd voor Mpala Jena

De beste reistijd voor een safari in Mpala Jena is normaal gesproken tijdens het droge seizoen. Maar ook buiten deze periode zijn er goede safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses kunnen invloed hebben op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Bio diversiteit

Het safari kamp is vernoemd naar de natuurlijke beek van Mpala Jena die door het hart van de concessie stroomt. Deze stroom heeft met name in het droge seizoen een bijzondere aantrekkingskracht op een grote en diverse wild concentraties.

Het Zambezi NP biedt de meest klassieke safari belevenis binnen bereik van de Victoria Watervallen. Aanzienlijke concentraties groot wild zijn met name tijdens het droge seizoen in de periode juni – oktober langs de rivier oevers van de Zambezi te vinden.

Hoge concentraties olifant en buffel zijn dan veel voorkomend. Maar ook giraf, kudu, nijlpaard, zebra en wrattenzwijn zijn typische herbivoren die je tijdens een verblijf kunt observeren. De meest voorkomende roofdieren zijn nijlkrokodil, hyena en leeuw.

Victoria Watervallen

Vanzelfsprekend is een bezoek aan de indrukwekkende Victoria watervallen onderdeel van de activiteiten vanuit Mpala Jena. Naast een bezoek aan de watervallen biedt het dorpje Vic Falls een grote hoeveelheid aan andere spectaculaire activiteiten als een helikopter vlucht boven de watervallen. De Victoria watervallen liggen 16 km van het safari kamp.

Voorzieningen

Mpala Jena is onderdeel van het toonaangevende Great Plains Conservation en biedt met maar 4 luxe safari tenten een bijzonder elegante en persoonlijke safari belevenis. Het totaal aantal gasten bedraagt een maximum van 8.

De klassieke en luxe safari tenten liggen aan de oevers van de Zambezi rivier en zijn gebouwd in schaduwrijke bosschages van o.a. Afrikaanse worstenboom. De tenten zijn gemaakt van canvas en gerecycled hout en zijn aan de voorzijde voorzien van een veranda met een privé plunge pool.

De inrichting is zeer stijlvol en wordt getypeerd door warme Marokkaanse invloeden. Elke kamer is voorzien van een groot bed, een lounge zit gedeelte, schrijftafel, voldoende opbergruimte en een riante badkamer met douche en een riant ligbad.

Het centrale gedeelte van Mpala Jena huisvest de bar, lounge en het restaurant in een stijlvolle canvas tent met schitterende uitzichten op de Zambezi. Een ruime veranda met kampvuur biedt de mogelijkheid voor maaltijden onder sterren.

Activiteiten

  • game drives
  • wandelen
  • boot safari
  • bezoek aan de Victoria Watervallen (1 malig)
  • diverse activiteiten rond Vic Falls waaronder helikoptervlucht, stoom trein diner, white water rafting en meer (extra kosten)

Locatie en toegang

Dit safari kamp ligt 16 km stroom opwaarts van de Victoria Watervallen in de Mpala Jena privé concessie van Zambezi nationaal park. De internationale luchthaven van Vic Falls is op 40 minuten afstand.

Safari naast de Victoria Watervallen

Mpala Jena biedt 1e klas safari mogelijkheden en verfijnde luxe in het Zambezi NP op kleine afstand van de majestueuze Victoria Watervallen.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.