Zambezi National Park

Het prachtige Zambezi national park ligt direct stroom opwaarts van de Victoria watervallen. Met aanzienlijke concentraties groot wild en een fenomenaal rivier landschap biedt Zambezi NP een unieke bush ervaring.

Algemeen

Ten gunste van haar formidabele buur – de Victoria Watervallen – wordt dit buitengewoon aantrekkelijke natuurgebied vaak over het hoofd gezien. En dat is onterecht. Want zeker voor safari liefhebbers biedt Zambezi NP met haar uitstekende ligging het beste van twee werelden.

Hier vindt je de schitterende safari wildernis van het Zambezi rivierfront bekend om hoge wild concentraties én heb je vrij eenvoudig toegang tot de magische Victoria watervallen.

In het kort
  • schitterende safari wildernis aan de Zambezi rivier
  • hoge wild concentraties periode juli - oktober
  • uitstekend voor olifant, buffel, hyena, leeuw
  • exceptionele vogel diversiteit, ruim 400 soorten

Beste reistijd Zambezi NP

De beste reistijd voor een safari in Zambezi NP is normaal gesproken tijdens de piek van het droge seizoen. Maar ook buiten deze periode zijn er goede safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses kunnen invloed hebben op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

Het belangrijkste geografische kenmerk van het park is de Zambezi rivier die over 80 km lengte de noordelijk grens van het park vormt. De meest dominante vegetatie zones zijn opgemaakt uit een mix van Zambezi- en Mopane bos, afgewisseld met grasland en struiksavanne.

Deze habitats bieden onderdak aan grote aantallen herbivoren waaronder olifant, buffel, giraf, nijlpaard en kudu. Typische roofdieren voor dit gebied zijn hyena, nijlkrokodil en leeuw. Daarnaast zijn ook luipaard en wilde hond aanwezig maar deze soorten zijn minder eenvoudig te spotten. Groot wild concentraties pieken rond de rivier oevers in de droge periode tussen juni en oktober.

De combinatie tussen bos, savanne en de waterrijke omgeving van de Zambezi rivier maken van dit park een waar vogel paradijs met meer dan 400 vogelsoorten.

Bereikbaarheid

Zambezi nationaal park is eenvoudig per auto bereikbaar vanuit het dorpje Vic Falls, wat grenst aan het park. Er is zowel een internationale – als een nationale luchthaven op 15 minuten afstand en is daarmee goed bereikbaar vanuit Nederland of de omringende nationale parken.

Zambezi NP – bijzonder wildlife

  • Roofdieren: hyena, nijlkrokodil, leeuw, wilde hond
  • Herbivoren: olifant, giraf, buffel, kudu, nijlpaard, roan antiloop

Zambezi NP – bijzondere vogels

  • Vogelsoorten: african skimmer, goliath heron, rock pratincole, collared palm thrush, long toed lapwing

Safari wildernis naast de Victoria watervallen

Het Zambezi NP is een spectaculair natuurgebied aan de Zambezi rivier en biedt de beste wild concentraties in nabijheid van de Victoria Watervallen.

 

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.