Little Tubu

Dit voortreffelijke safari kamp met maar 3 aangename safari tenten biedt een heel persoonlijke en private safari belevenis. Little Tubu richt zich dan ook speciaal op families en kleine groepen en biedt daarnaast een premium locatie in dit deel van de Okavango Delta.

Algemeen

Little Tubu biedt een afwisselende safari belevenis met een mooie balans tussen land – en water activiteiten tijdens de vloedperiode. Daarnaast weet het zeer ervaren staff team met een informele maar professionele service een hele warme atmosfeer neer te zetten.

Voor de liefhebbers van avontuur biedt Little Tubu een sleep out dek op 20 minuten afstand van het safari kamp – een absolute aanrader. Little Tubu is het kleinere zusterkamp van het aangrenzende Tubu Tree Camp.

In het kort
 • consistent hoge concentraties groot wild, gehele jaar
 • zeer intiem safari kamp met een fantastische sfeer
 • hoge mate van exclusiviteit door de Jao prive concessie
 • breed aanbod van natuur activiteiten vooral in mei t/m aug

Beste reistijd Little Tubu

De beste reistijd voor een safari in Little Tubu is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer de waterstand op zijn hoogst is. Maar Little Tubu biedt ook buiten deze periode goede safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

De uitgestrekte Jao privé concessie waarin Little Tubu ligt is ruim 600 km2 groot en belichaamt al de magie en diversiteit van de verschillende vegetatie zones in de Okavango Delta. Van permanente moerassen tot aanhoudend droog land – de variatie en de schoonheid van het landschap is hier echt subliem.

Het oosten van de concessie wordt gedicteerd door de waterrijke Jao vlakten met stromen en kanalen, palm eilanden en enorme papyrus- en riet moerassen. Deze waterrijke omgeving is ideaal voor grote concentraties rode lechwe, op de voet gevolgd door luipaard en leeuw.

Ook nijlpaard en krokodil worden hier regelmatig geobserveerd net als andere herbivoren zoals olifant, tsessebe, impala, wildebeest, giraf, otter en zelfs sitatunga zijn aanwezig.

Verder naar het westen wordt de concessie steeds droger met het zeer wildrijke Hunda eiland als permanent droog gebied. Met een grote diversiteit aan acacia typen, mopane bos en een onderlaag van struikgewas biedt Hunda het hele jaar door een basis voor veelal dezelfde diersoorten als in het oosten maar met flink grotere concentraties van vooral zebra en wildbeest.

Hunda Island biedt zonder twijfel consistent de hoogste concentraties groot wild van de Jao concessie. Met een locatie op Hunda eiland maar met het waterrijke deel van de Jao concessie ook binnen bereik beschikt Little Tubu over exceptionele safari mogelijkheden.

Voorzieningen 

Met maar 3 comfortabele safari tenten – waaronder 1 honeymoon tent – is Little Tubu een zeer persoonlijk safari kamp.

De bescheiden maar zeer aangename safari tenten zijn gebouwd van hout en canvas en zijn qua inrichting een geslaagde mix tussen klassiek en modern. Elke kamer is voorzien van een zeer comfortabel bed, een zitje, een ruime badkamer met binnen- en buitendouche en een grote veranda met zit gedeelte en uitzicht op de overstromingsvlakte .

De lounge en het restaurant zijn gebouwd van hout en canvas en zijn open aan de voorzijde en lopen uit op een kleine veranda . Een houten dek leidt naar de leuke bar met uitzicht over de open vlakten voor het kamp.

Gebouwd rondom een amarula boom, de bar is bij uitstek geschikt om de avonturen van de dag uit te wisselen onder het genot van een lekker glaasje drinken. Een ander leidt naar het kleine maar fijne zwembad en de kampvuur plaats voor de het restaurant.

De nadruk ligt op gezamenlijke maaltijden. Ook dit safari kamp is volledig met elkaar verbonden via een verhoogd houten wandeldek.

Activiteiten

 • boot safari (seizoen afhankelijk)
 • mokoro safari (seizoen afhankelijk)
 • wandeling
 • game drive
 • avond safari
 • sleep out – star bed

Locatie en toegang

Little Tubu is gesitueerd in het zuid westen van de Jao concessie op Hunda Island in het westelijk gedeelte van de Okavango Delta. Het is uitsluitend bereikbaar per vliegtuig vanuit Maun en Kasane.

Little Tubu Camp ligt op ongeveer 10 minuten rijden van Hunda airstrip.

Child policy

Leeftijd: 12 jaar +

N.B. kinderen in de leeftijd 6 – 12 jaar mogelijk o.b.v. privé auto of als boeking voor Little Tubu in geheel.

Praktische details

 • Wifi – nee
 • Stroom 220 V – ja, in de kamer
 • Telefoon bereik – nee
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – ja
 • Maaltijden – gezamenlijk
 • Zwembad – ja
 • Afstand airstrip – 10 minuten
 • Privé concessie – ja
 • Open – hele jaar
 • Kinder oppas – nee

Op het wildrijke Hunda eiland

Little Tubu is een bijzonder kleinschalig en intiem safari kamp en biedt simpelweg een van de beste klassieke Okavango Delta belevenissen.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.