Kwetsani Camp

Kwetsani Camp is een comfortabel en kleinschalig safari kamp met veel karakter. En het biedt direct toegang tot een wildrijk gebied in de westelijke Okavango Delta.

Algemeen

Met maar 5 boom villa’s en maximaal 10 gasten is Kwetsani Camp klein en zeer persoonlijk. Een hoog service niveau en uitstekende activiteiten maken dit tot een zeer prettig safari kamp.

Kwetsani Camp is verhoogd gebouwd tussen de mangosteen- en vijgenbomen op een klein en afgelegen eiland in het hart van de enorme Jao privé concessie.

In de periode van hoog water tussen mei en oktober biedt Kwetsani Camp een spectaculaire combinatie tussen water – en land activiteiten. Buiten deze periode ligt de nadruk meer op land activiteiten.

In het kort
 • uitstekende balans water - en land activiteiten tussen april - september
 • gelegen in het hart van de wildrijke Jao privé concessie
 • kleinschalig en persoonlijk met max 10 gasten
 • karaktervol ontwerp van boomvilla's met uitstekende uitzichten

Beste reistijd Kwetsani

De beste reistijd voor een safari in Kwetsani Camp is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer de waterstand op zijn hoogst is. Maar Kwetsani Camp biedt ook buiten deze periode goede safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Bio diversiteit

De uitgestrekte Jao privé concessie is ruim 600 km2 groot en belichaamt al de magie en diversiteit van de verschillende vegetatie zones in de Okavango Delta. Van permanente moerassen tot aanhoudend droog land – de variatie en de schoonheid van het landschap is hier echt subliem.

Het oosten van de concessie wordt gedicteerd door de waterrijke Jao vlakten met stromen en kanalen, palm eilanden en enorme papyrus- en riet moerassen. Een waterrijke omgeving die ideaal is voor grote concentraties rode lechwe, op de voet gevolgd door luipaard en leeuw.

Ook nijlpaard en krokodil worden hier regelmatig geobserveerd net als andere herbivoren zoals olifant, tsessebe, impala, wildebeest, giraf, otter en zelfs sitatunga zijn aanwezig.

Verder naar het westen wordt de concessie steeds droger met het zeer wildrijke Hunda eiland als permanent droog gebied. Met een grote diversiteit aan acacia typen, mopane bos en een onderlaag van struikgewas biedt Hunda het hele jaar door een basis voor veelal dezelfde diersoorten als in het oosten maar met flink grotere concentraties van vooral zebra en wildbeest.

Hunda Island biedt zonder twijfel consistent de hoogste concentraties groot wild van de Jao concessie.

Voorzieningen

Met 5 luxe safari tenten gebouwd tegen de boomkruinen aan lijkt Kwetsani het meest op een elegante verzameling boomvilla’s. Met maximaal 10 gasten is het safari kamp klein en zeer persoonlijk. Het hoge service niveau en de warme efficiëntie maken dit een zeer prettig safari kamp.

De aantrekkelijke en luxe safari tenten zijn gebouwd op de hoogste boomplatformen van Botswana en bieden spectaculaire uitzichten over de omringende overstromingsvlakten.

Elke kamer is ruim, licht en modern ingericht en gebouwd van hout, canvas en riet. De tenten zijn voorzien van een comfortabel bed, een klein zitje, een ruime badkamer met binnen- en buitendouche en een grote veranda met zit gedeelte.

De lounge, het restaurant en de bar zijn in een half open gebouw gevestigd wat eveneens verhoogd ligt tussen de bomen. Het geheel is erg sfeervol en warm ingericht en biedt met een volledig open voorzijde fantastische uitzichten. De voorkant van het centrale gebouw leidt via houten wandel dek naar het heerlijke zwembad.

De maaltijden worden gezamenlijk genuttigd. Ook dit hele kamp is onderling verbonden via houten wandelwegen.

Activiteiten

 • boot safari
 • mokoro safari
 • wandeling
 • game drive
 • avond safari (seizoen afhankelijk)

Locatie en toegang

Kwetsani Camp is gesitueerd in het centrum van de Jao concessie in het westelijk gedeelte van de Okavango Delta. Het is uitsluitend bereikbaar per vliegtuig vanuit Maun en Kasane.

Kwetsani Camp ligt op ongeveer 35 minuten rijden(of boten) van de Jao airstrip.

Child policy

Leeftijd: 12 jaar +

N.B. kinderen in de leeftijd 6 – 12 jaar mogelijk o.b.v. privé auto.

Praktische details

 • Wifi – nee
 • Stroom 220 V – ja, in de kamer
 • Telefoon bereik – nee
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – ja
 • Maaltijden – gezamenlijk
 • Zwembad – ja
 • Afstand airstrip – 35 minuten
 • Privé concessie – ja
 • Open – hele jaar
 • Kinder oppas – nee

In het midden van de Jao Concessie

Romantisch Kwetsani Camp is strategisch gelegen op de overgang van moeras- naar droger land en biedt een afwisselende land en – water safari belevenis.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.