King Lewanika Camp

King Lewanika Camp is een luxe safari kamp in het hart van het afgelegen Liuwa Plain NPDit voortreffelijke safari kamp biedt een uitmuntende wildernis ervaring in extreme isolatie en is een bestemming voor liefhebbers en avonturiers.

Algemeen

King Lewanika Camp combineert een hoog niveau van natuur activiteiten met stijlvolle accommodatie en voortreffelijk service. Daarnaast is het aanbod van activiteiten verrassend divers en als enige permanente safari kamp in Liuwa Plain NP biedt het ook een hoge mate van exclusiviteit.

Van belang is dat deel van Zambia een tegengesteld safari seizoen kent.

In het kort
 • hoge wild concentraties in periode jan - april
 • één van Zambia's meest afgelegen safari kampen
 • exceptionele wildernis belevenis
 • hoge mate van exclusiviteit

Beste reistijd King Lewanika Camp

De beste reistijd voor een safari in King Lewanika is tijdens de piek van het neerslag seizoen wanneer wild concentraties het hoogst zijn. Maar ook buiten deze periode zijn er uitstekende safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses kunnen invloed hebben op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

Met name in het natte seizoen is deze uitgestrekte grasland vlakte bekend van zeer grote wild concentraties. Ingegeven door het breken van de eerste regens en de start van de overstromingen trekken grote kuddes wildebeest en andere herbivoren vanuit de omringende bosgebieden de water- en voedselrijke vlaktes op om uiteindelijk te kalven.

De diversiteit aan herbivoren is groot en in de omgeving van King Lewanika zijn wildebeest, zebra, eland, rode litschwie bok, oribi en buffel tijdens de overstromingsperiode talrijk. Het dominante roofdier is de hyena en is waargenomen in clans tot wel 50 individuen. Daarnaast zijn ook roofdieren als leeuw, cheeta, wilde hond en luipaard aanwezig in het Liuwa Plain NP.

Voorzieningen

Met maar vijf luxe villa’s – waaronder 1 familie villa – biedt King Lewanika onderdak aan een maximum van 14 personen. De combinatie van kleinschaligheid en persoonlijke service zorgen voor een warme en zeer prettige familiaire atmosfeer.

Elke villa is gebouwd van hout en canvas en staat op een houten verhoging die aan de voorzijde uitloopt op een veranda. De volledig open voorzijde van de kamer is voorzien van muskieten gaas en biedt spectaculaire en onverstoorde uitzichten over de grasvlakten.

De kamer zelf is licht, ruim en stijlvol en is voorzien van een ruim bed, een zit gedeelte met bank en stoelen, een omkleedruimte en een badkamer met binnen- en buiten douche. De familie villa zijn twee aan elkaar geschakelde normale villa’s en biedt families met kinderen of groepen een prettig verblijf samen.

Het centrale gebouw ligt eveneens op een verhoogd houten platform en bestaat uit een lounge gedeelte, een bar en diverse eetruimten. Het is gemaakt van hout en voorzien van een rieten dak en loopt aan de voorzijde loopt het uit in een veranda met diverse comfortabele zitplaatsen. Vanuit het hele gebouw is er fantastisch uitzicht over de vlakten. Er is een kampvuur plaats naast het gebouw.

Het design van King Lewanika is gedaan door Silvio Rech en Lesley Carstens, die beide bekend zijn van het ontwerp van exclusieve safari kampen als Chinzombo in South Luangwa en Mombo Camp in Botswana. Het uitgangspunt daarbij is geweest om luxe en elegantie te combineren met het behoudt van safari authenticiteit.

Activiteiten

 • game drives
 • avond safari
 • wandel safrai
 • kano safari (seizoensgebonden)
 • boot safari (seizoensgebonden)
 • vissen (seizoensgebonden)
 • sleep out (extra kosten)

Locatie en toegang

King Lewanika Camp ligt aan de Upper Munde rivier in het hart van Liuwa Plains NP in uiterste westen van Zambia. De Kalobo airstrip is 2 dagen per week bereikbaar per vliegtuig vanuit Lusaka (1 uur en 45 min). De rest van de week zijn er mogelijkheden per charter vliegtuig. De airstrip – Kalobo – ligt op 58 km van het safari kamp. Een 15 minuten durende helikopter vlucht is inclusief in een verblijf in King Lewanika.

Child policy

Leeftijd: 5 jaar +

Praktische details

 • Wifi- ja, in de lounge maar zeer beperkt
 • Stroom 220V – ja, in de tent,
 • Telefoonbereik – nee, is niet aanwezig. Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – ja in de tent
 • Maaltijden privé of gezamenlijk – gezamenlijk
 • Zwembad: nee
 • Afstand airstrip: 15 minuten met de helikopter of 2 ½ uur met de auto
 • Privé concessie: nee
 • Open: midden oktober tot midden juli

In het afgelegen Liuwa NP

King Lewanika Camp is een luxe safari kamp en biedt een uitzonderlijke safari in een van Zambia’s meest ongerepte natuurgebieden.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.