Chitabe Lediba

Het voortreffelijke Chitabe Lediba combineert een intense safari belevenis met een fantastische atmosfeer en eerste klas service. Chitabe Lediba biedt alleen landactiviteiten en heeft een bijzonder goede reputatie voor spectaculaire leeuw en luipaard observaties.

Algemeen

Met maar 5 luxe safari tenten biedt Chitabe Lediba een intiemere versie van zusterkamp Chitabe Camp, dat aan de andere zijde van hetzelfde eiland ligt. De safari activiteiten bestaan uit game drives en avond safari (night drives).

In het kort
 • kleinschalig safari kamp met maximaal 12 gasten
 • hoge mate van exclusiviteit door Chitabe privé concessie
 • talrijke en diverse wildstand, uitstekend voor katachtigen
 • uitstekend niveau van natuur gidsen

Beste reistijd voor Chitabe Lediba

De beste reistijd voor een safari in Chitabe Lediba is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer groot wild concentraties het hoogst zijn. Ook buiten deze periode zijn er in Chitabe Lediba goede safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

De geografie van de 220 km grote Chitabe privé concessie wordt gekenmerkt door hoogte verschillen tussen de 1 – 2 meter die in sterke mate de diversiteit aan habitat en vegetatie bepalen. Deze op het eerste oog relatief bescheiden verschillen zorgen voor een grote verscheidenheid aan permanente rivieren zoals de Santantadibe, lagunes, moerasland, grasvlakten en overstromingsvlakten maar ook rivierbos en beboste savanne.

Daarmee is de diversiteit in dit deel van de Okavango delta enorm en zorgt de hoge concentratie herbivoren zoals impala, buffel, olifant, giraf, zebra, wildebeest, steenbok en tsessebe voor een uitstekende roofdieren populatie.

Zoals eerder benoemd is Chitabe met name bekend van eerste klas luipaard observaties. Maar ook leeuw, hyena en cheeta bieden regelmatig spectaculaire waarnemingen, net als wilde hond. Daarnaast worden ook schuwere diersoorten als aardwolf en honingdas die vrij a-typisch zijn voor de Okavango Delta hier met enige regelmaat gezien.

Voor de vogelliefhebber biedt Chitabe een totaal van 345 vogelsoorten, bestaande uit zowel trek – als resident vogels.

Voorzieningen 

Met 5 luxe safari tenten – waaronder 1 familie tent – gebouwd op een klein eiland aan de rand van een overstromingsvlakte is Chitabe Lediba een zeer kleinschalig safari kamp. Attente en persoonlijke service zorgen voor een zeer sociale en warme atmosfeer.

De luxe safari tenten zijn gebouwd op verhoogde houten platformen en zijn verbonden met de centraal gelegen lounge, het restaurant en zwembad via een houten wandeldek. Elke tent is vrij modern maar uiterst smaakvol ingericht en heeft een comfortabel bed, een ruime badkamer met binnen- en buiten douche, een klein bureautje en een schaduwrijke veranda met zitje met uitzicht over de vlakten.

De gemeenschappelijke lounge en het restaurant zijn knus en sfeervol ingericht en lopen in elkaar over. De volledig open bouw van de lounge en het restaurant biedt mooie uitzichten rondom. Aan de linkerzijde loopt het restaurant over in een prachtig kampvuur dek en net om de hoek wacht een prachtige plunge pool met schaduwrijk dek en ligstoelen.

De maaltijden worden gezamenlijk genuttigd in een persoonlijke, sociale setting.

Activiteiten

 • game drives
 • avond safari

Locatie en toegang

Chitabe Lediba is gesitueerd in de zuid oostelijk gelegen Chitabe concessie van de Okavango Delta. Het is bereikbaar per vliegtuig vanuit Maun en Kasane. Chitabe Lediba ligt op ongeveer 30 minuten rijden van de airstrip en op 5 minuten lopen van zusterkamp Chitabe Camp.

Child policy

Leeftijd: 12 jaar +

N.B. families met kinderen tussen de 6 en 12 jaar mogelijk o.b.v. een privé auto

Praktische details

 • Wifi – nee
 • Stroom 220 V – ja, in de kamer
 • Telefoon bereik – nee
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – ja
 • Maaltijden – gezamenlijk
 • Zwembad – ja
 • Afstand airstrip – 30 minuten
 • Privé concessie – ja
 • Open – hele jaar
 • Kinder oppas – nee

In de zuid oost Okavango Delta

Chitabe Camp biedt een uitstekende land georiënteerde safari belevenis met een hoog comfort niveau.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.