Chitabe Camp

Het prachtige Chitabe Camp ligt in een zeer wildrijk gebied van de zuid oost Okavango Delta in de Chitabe privé concessie. Dit uitstekende safari kamp biedt alleen landactiviteiten aan en heeft een bijzonder goede reputatie voor leeuw en luipaard observatie.

Algemeen

Daarnaast is Chitabe Camp een buitengewoon aangenaam en karaktervol safari kamp en combineert het zeer comfortabele accommodatie met een zeer hoog service niveau.

Landactiviteiten bestaan uit zowel game drives als avond safari (night drives). Chitabe is het zusterkamp van het nabijgelegen en zeer intieme Chitabe Lediba.

In het kort
 • talrijke en diverse wildstand, uitstekend voor katachtigen
 • reputatie voor vrij ongebruikelijke observaties als aardwolf en honingdas
 • hoge mate van exclusiviteit door privé concessie
 • uitstekend niveau van natuur gidsen

Beste reistijd voor Chitabe Camp

De beste reistijd voor een safari in Chitabe Camp is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer wild concentraties het hoogst zijn. Maar ook buiten deze periode zijn er zeker in Chitabe Camp goede safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

De geografie van de 220 km grote Chitabe privé concessie wordt gekenmerkt door hoogte verschillen tussen de 1 – 2 meter die in sterke mate de diversiteit aan habitat en vegetatie bepalen. Deze op het eerste oog relatief bescheiden verschillen zorgen voor een grote verscheidenheid aan permanente rivieren zoals de Santantadibe, lagunes, moerasland, grasvlakten en overstromingsvlakten maar ook rivierbos en beboste savanne.

De diversiteit aan dieren is enorm en zorgt de hoge concentratie herbivoren zoals impala, buffel, olifant, giraf, zebra, wildebeest, steenbok en tsessebe voor een uitstekende roofdieren populatie. Zoals eerder benoemd is Chitabe met name bekend van eerste klas luipaard observaties.

Maar ook leeuw, hyena en cheeta bieden regelmatig spectaculaire waarnemingen, net als wilde hond. Daarnaast worden ook schuwere diersoorten als aardwolf en honingdas die a-typisch zijn voor de Okavango Delta hier met enige regelmaat gezien.

Voor de vogelliefhebber biedt Chitabe een totaal van 345 vogelsoorten, bestaande uit zowel trek – als resident vogels.

Voorzieningen 

Met 8 luxe safari tenten gebouwd onder majestueuze bomen is Chitabe Camp een middelgroot safari kamp. Attente en persoonlijke service zorgen voor een sociale en warme atmosfeer.

De canvas safari tenten zijn gebouwd op verhoogde houten platformen en zijn verbonden met de gemeenschappelijke ruimten via een houten wandeldek. Elke tent is ruim en vrij modern ingericht met een comfortabel bed, een ruime badkamer met binnen- en buiten douche, een klein bureautje en heeft een schaduwrijke veranda met zitje.

De gemeenschappelijke bar, lounge en het restaurant zijn open aan de voorzijde en bieden fantastisch uitzicht over de open vlakten. De lounge en bar is sfeervol ingericht met heerlijke sofa’s en zitjes en de voorzijde loopt uit naar het dek met kampvuur. Een mooi zwembad ligt direct naast het centrale gebouw.

De maaltijden worden genuttigd in een gezamenlijke setting wat de sociale en persoonlijke sfeer van Chitabe benadrukt.

Activiteiten

 • game drives
 • avond safari

Locatie en toegang

Chitabe Camp is gesitueerd in de zuid oostelijk gelegen Chitabe concessie van de Okavango Delta. Het is bereikbaar per vliegtuig vanuit Maun en Kasane en Chitabe Camp ligt op ongeveer 30 minuten rijden van de airstrip.

Child policy

Leeftijd: 12 jaar +

N.B. families met kinderen tussen de 6 en 12 jaar mogelijk o.b.v. een privé auto

Praktische details

 • Wifi – nee
 • Stroom 220 V – ja, in de kamer
 • Telefoon bereik – nee
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – ja
 • Maaltijden – gezamenlijk
 • Zwembad – ja
 • Afstand airstrip – 30 minuten
 • Privé concessie – ja
 • Open – hele jaar

In de zuid oost Okavango Delta

Chitabe Camp biedt een uitstekende land georiënteerde safari belevenis met een hoog service – en comfort niveau in de periferie van de Okavango Delta.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.