Chikoko Tree Camp

Chikoko Tree Camp is een formidabel eenvoudig safari kamp en is onderdeel van de meerdaagse Chikoko Trails wandelsafari. Met maar 3 kamers en een ligging in het verlaten noordelijke deel van South Luangwa NP is dit een spectaculaire safari belevenis voor liefhebbers. 

Algemeen

Chikoko Tree Camp biedt een briljant en exclusief wandelsafari avontuur. Bescheiden maar comfortabel – hier vindt je een uitzonderlijke originele safari belevenis. Uitstekende persoonlijke service en traditionele accommodatie combineren hier naadloos met passie voor de Afrikaanse bush.

Chikoko Tree Camp is onderdeel van het familie bedrijf Remote Africa Safaris. Hiertoe behoren ook zusterlocaties Mwaleshi Camp, Tafika Camp en Big Lagoon Camp.

In het kort
 • hoge concentratie wild in periode juni – oktober
 • wandel safari kamp nabij de Luangwa rivier oever
 • avontuurlijk, charismatisch en authentiek
 • in noord South Luangwa, weg van gebaande paden

Beste reistijd Chikoko Tree Camp

De beste reistijd voor een safari in Chikoko Tree Camp is tijdens de droge periode wanneer wild concentraties rond de rivier oevers het hoogst zijn. Buiten deze periode is Chikoko Tree Camp gesloten. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Bio diversiteit

Gedurende het droge seizoen van juni – oktober vormt de Luangwa rivier de cruciale levensader van het park. Het is juist dan wanneer groot wild concentraties rond de rivier oevers en de lagunes werkelijk fenomenaal zijn en zich qua wild densiteit kan meten met de beste safari gebieden van het continent.

Herbivoren waaronder grote olifant en buffel kuddes, zebra, wildebeest, nijlpaard en impala zijn talrijk. Daarnaast is de Luangwa vallei bekend om haar uitzonderlijke aantallen roofdieren waarvan met name leeuw en luipaard in hoge concentraties voor komen. Het te voet verkennen van deze wildernis is een buitengewoon opwindend maar tegelijkertijd rustgevend avontuur.

Voorzieningen

Met 3 traditionele gras en rieten safari hutten en een maximum van 6 gasten biedt Chikoko Tree Camp een uitzonderlijke kleinschaligheid.

Elke traditionele hut is verhoogd gebouwd voor maximaal uitzicht over de omringende vlakten en de rivier. Volledig gemaakt van natuurlijke materialen biedt het originele ontwerp met 2 verdiepingen alle ruimte, privacy en comfort.

Op de begane grond is de ruime badkamer met douche en toilet. Op de 1e verdieping is het slaapgedeelte met aan de voorzijde van de hut een schaduwrijke zitje en formidabel uitzicht over de omringende vlakten en eventueel passerend wild.

De lounge, bar en restaurant zijn prachtig gebouwd onder rieten overkappingen tussen de bomen. Het geheel is sfeervol, schaduwrijk en biedt voldoende comfortabele zitruimte. De nadruk in Chikoko Tree Camp ligt op de bijzonder sociale atmosfeer en intieme setting.

Er is een kampvuurplaats voor de lounge en bar.

Activiteiten

 • wandel safari

Locatie en toegang

Chikoko Tree Camp ligt aan de westelijke oever van de Luangwa rivier in het afgelegen noord oosten van South Luangwa NP.

Chikoko Tree Camp is uitsluitend bereikbaar te voet.

Child policy

Leeftijd: 12 jaar +

Praktische details

 • Wifi – nee
 • Stroom 220 V – ja, beperkt
 • Telefoon bereik – nee
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – nee, afgeven bij de manager
 • Maaltijden – gezamenlijk
 • Zwembad – nee
 • Afstand airstrip – n.v.t.
 • Privé concessie – nee
 • Open – 1 mei tot 31 oktober

In het noorden van South Luangwa

Chikoko Tree Camp is bescheiden, avontuurlijk en biedt een van de meest authentieke wandelsafari belevenissen van het continent.

 

 

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.