South Luangwa National Park

South Luangwa is Zambia’s meest populaire safari gebied. En met recht. Want deze formidabele wildernis behoort in het rijtje van Afrika’s beste safari bestemmingen. Volgepakt met groot wild, beeldschoon en avontuurlijk – dit is een bestemming voor zowel safari liefhebbers als avonturiers.

Algemeen

South Luangwa heeft een lange en bijzondere reputatie voor authentieke en meerdaagse wandelsafari avonturen. Een aantal kleine maar uiterst professionele safari kampen organiseren originele wandelsafari avonturen op hoog niveau.

Ervaar dit avontuur weg van gebaande paden. Een absolute aanrader in dit fenomenale park!

In het kort
  • Zambia's meest bekende en meest populaire safari park
  • premium bestemming voor meerdaagse wandelsafari
  • hoge wild concentraties in periode juni - oktober
  • uitstekend voor olifant, buffel, leeuw en luipaard

Beste reistijd South Luangwa

De beste reistijd voor een safari in South Luangwa NP is tijdens de droge periode wanneer wild concentraties rond de rivier oevers het hoogst zijn. Buiten deze periode sluiten veel safari kampen i.v.m. overstromingen van de Luangwa rivier. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

South Luangwa ligt in noord oosten van Zambia en heeft een oppervlakte van ruim 9.000 km2. Samen met North Luangwa NP en Luambe NP is het onderdeel van een groter natuurgebied dat zich langs de Luangwa rivier vallei richting het noorden uitstrekt.

Het dominant geografische kenmerk van het park worden gevormd door de Luangwa River die zich langs de gehele oost grens van het park voort beweegt. Daarnaast vormt de Muchinga bergrug de westzijde van het park. Met vrij extreme seizoenen is South Luangwa is een typische droog seizoen safari bestemming.

Gedurende het droge seizoen van juni – oktober vormt de Luangwa rivier de cruciale levensader van het park. Het is juist dan wanneer groot wild concentraties rond de rivier oevers en de lagunes werkelijk fenomenaal zijn en zich qua wild densiteit kan meten met de beste safari gebieden van het continent.

De vegetatie zones in South Luangwa worden gedomineerd door uitgestrekt miombo – en mopane bos hier en daar opgebroken door secties met open grasland. De meest bekende van deze open vlakten zijn die in de Nsefu sector, met een natuurlijke zout bron in hart die duizenden vogels aantrekt.

Karakteristiek rivierbos bestaande uit een mix van soorten waaronder ebbehout, mahonie boom en worstenboom overheerst langs de Luangwa rivier oevers, haar lagunes en haar zijtakken.

Met meer dan 60 zoogdiersoorten en meer dan 420 vogelsoorten is de bio diversiteit in deze fantastische safari wildernis hoog. Naast exceptionele roofdier concentraties als leeuw, luipaard en hyena herbergt South Luangwa enorme herbivoren populaties waaronder olifant, buffel, giraf, zebra, wildebeest, nijlpaard.

Buiten wandelsafari bestaan de andere activiteiten in South Luangwa uit game drives die zowel gedurende de dag als avond worden aangeboden. Met nog altijd relatief weinig bezoekers biedt South Luangwa een safari bestemming met een auhtentiek karakter.

Bereikbaarheid

South Luangwa is per vliegtuig verbonden vanuit Mfuwe en Lusaka. Daarnaast is er ook een verbinding met Mwaleshi in North Luangwa.

South Luangwa – bijzonder wildlife

  • Roofdieren: leeuw, luipaard, hyena, wilde hond, nijlkrokodil
  • Herbivoren: olifant, giraf, buffels, zebra, wildebeest

South Luangwabijzondere vogels

  • Vogelsoorten: southern carmine bee eater, African skimmer, white pelican, Verreaux’s eagle owl, Pel’s fishing owl

Zambia’s beste safari gebied

South Luangwa staat bekend om uitzonderlijke wild concentraties, originele wandel safari expedities en kleinschalige en avontuurlijke safari kampen.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.