North Luangwa National Park

North Luangwa National Park is een vrijwel ongeschonden safari wildernis in het uiterste noord oosten van Zambia. Hier vindt je puur en ongerept Afrika voor liefhebbers en safari pioniers op zoek naar avontuur.

Algemeen

Meer nog dan South Luangwa heeft North Luangwa een reputatie voor pionier wandel safari’s. Met maar een beperkt aantal wegen, geen enkel permanent safari kamp en hoge concentraties groot wild biedt North Luangwa een van de meest spectaculaire en onverstoorde safari bestemmingen van Afrika.

Op een natuurlijke en subtiele wijze draait een bezoek aan North Luangwa om het beleven van deze serene en ongerepte wildernis – te voet. Mwaleshi Camp is het enige exceptionele safari kamp in North Luangwa en wordt gerund met heel veel passie.

In het kort
  • Zambia's beste wandel safari bestemming
  • wild, ongerept en onverstoord
  • grote wild concentraties in periode juni - oktober
  • een van Afrika's minst ontwikkelde parken

De beste reistijd voor een safari in North Luangwa NP is tijdens de piek van de droge periode wanneer wild concentraties rond de rivier oevers het hoogst zijn. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Bio diversiteit

Net als South Luangwa wordt het 4.600 km2 grote North Luangwa NP gedomineerd door de aanwezigheid van Luangwa rivier die zich langs de oost grens van het park voort beweegt.

De westelijke gelegen Muchinga bergrug vormt daarnaast ook een wezenlijk onderdeel van het park en biedt meer variatie in landschap en vegetatie zones dan in de vlakke delen van de Luangwa vallei. Daarnaast zorgt de Muchinga bergrug voor een aantal belangrijke bijrivieren voor de Luangwa, waaronder de Mwaleshi rivier.

Met vrij extreme seizoenen is North Luangwa een typische droog seizoen safari bestemming. Gedurende het droge seizoen van juni – oktober vormen de Luangwa en bijrivieren als de Mwaleshi de cruciale levensader van het park. Het is in deze periode wanneer de groot wild concentraties rond de rivier oevers en de lagunes werkelijk fenomenaal zijn.

De vegetatie zones in North Luangwa variëren van mopane- en miombo bos tot open grasvlakten en acacia struikgewas. Het karakteristieke rivierbos is ook hier een mix van soorten waaronder ebbehout, mahonie boom en palm en overheerst langs de rivier oevers, lagunes en zijtakken.

De bio diversiteit in North Luangwa is buitengewoon divers. Enorme concentraties herbivoren waaronder buffel, zebra, wildebeest, puku, impala, vormen de basis voor gezonde populaties roofdieren. Hiervan is de leeuw veruit het meest dominant en wordt gevolgd door luipaard, hyena en enkele groepen wilde hond. Ook olifant en nijlpaard zijn veel voorkomend.

Tijdens het regenseizoen piekt de vogel diversiteit in North Luangwa met ruim 420 vogelsoorten.

Wild spotten in North Luangwa is fantastisch maar minder eenvoudig als in South Luangwa. Dit wordt veroorzaakt door o.a. bijzonder lage bezoekers aantallen waardoor minder gewenning aan de aanwezigheid van mensen ontstaat.

Daar staat tegenover dat een bezoek aan North Luangwa een volledig exclusieve gebeurtenis is in een rauwe onverstoorde wildernis. Maar heel weinig gebieden in Afrika bieden zo’n puur en sereen wildernis gevoel als North Luangwa.

Mwaleshi Camp

Eigenlijk is er maar een seizoensgebonden safari kamp van exceptionele betekenis – Mwaleshi Camp. Dit buitengewoon authentieke en kleinschalige safari kamp biedt uitsluitend een pure wandelsafari belevenis en staat bekend als een van de meest gepassioneerde safari avonturen van het continent. Op een natuurlijke en subtiele wijze draait een bezoek om het volledig onderdompelen in 100% ongerepte wildernis.

Bereikbaarheid

North Luangwa is per vliegtuig bereikbaar vanaf Mfuwe or Lukuzi airstrip.

North Luangwa – bijzonder wildlife

  • Roofdieren: leeuw, luipaard, hyena, wilde hond, nijlkrokodil
  • Herbivoren: olifant, buffel, zebra, puku, wildebeest, eland

North luangwabijzondere vogels

  • Vogelsoorten: southern carmine bee eater, African skimmer, white pelican, Verreaux’s eagle owl, Pel’s fishing owl

Zambia’s onverstoorde safari wildernis

North Luangwa is een formidabele wildernis en biedt niets minder dan exceptioneel kleinschalig wandelsafari avontuur.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.