Big Lagoon Camp

Big Lagoon Camp is een heerlijk safarikamp en vormt samen met Chikoko Tree Camp de route voor de spectaculaire meerdaagse Chikoko Trails wandelsafari. Big Lagoon Camp heeft slechts 3 kamers en ligt in het verlaten noordelijk deel van South Luangwa NP.

Algemeen

Big Lagoon Camp is eveneens eenvoudig en bescheiden maar biedt uiterst origineel avontuur. Hier vindt je authentiek comfort en uitstekende service in het hart van de Afrikaanse bush.

Big Lagoon Camp is onderdeel van het familie bedrijf Remote Africa Safaris waartoe ook zusterlocaties Mwaleshi Camp, Tafika Camp en Chikoko Tree Camp toebehoren.

In het kort
 • hoge concentratie wild in periode juni – oktober
 • wandel safari kamp nabij de Luangwa rivier oever
 • avontuurlijk, charismatisch en authentiek
 • in noord South Luangwa, weg van gebaande paden

Beste reistijd Big Lagoon Camp

De beste reistijd voor een safari in Big Lagoon Camp is tijdens de droge periode wanneer wild concentraties rond de rivier oevers het hoogst zijn. Buiten deze periode is Big Lagoon Camp gesloten. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Bio diversiteit

Gedurende het droge seizoen van juni – oktober vormt de Luangwa rivier de cruciale levensader van het park. Het is juist dan wanneer groot wild concentraties rond de rivier oevers en de lagunes werkelijk fenomenaal zijn en zich qua wild densiteit kan meten met de beste safarigebieden van het continent.

Herbivoren waaronder grote olifant en buffel kuddes, zebra, wildebeest, nijlpaard en impala zijn talrijk. Daarnaast is de Luangwa vallei bekend om haar uitzonderlijke aantallen roofdieren waarvan met name leeuw en luipaard in hoge concentraties voor komen.

Het te voet verkennen van deze wildernis is een buitengewoon opwindend maar een tegelijkertijd rustgevend avontuur.

Voorzieningen

Met 3 traditionele gras en rieten safari hutten en een maximum van 6 gasten biedt Big Lagoon Camp een uitzonderlijke kleinschaligheid.

Elke traditionele hut is volledig gemaakt van natuurlijke materialen en biedt met een bescheiden maar origineel ontwerp alle ruimte, privacy en comfort.

Naast een ruim slaapgedeelte en een klein zitgedeelte beschikt iedere hut over een ruime badkamer met douche en toilet. Aan de voorzijde van de hut is een schaduwrijke veranda met een formidabel uitzicht over de uitgestrekte lagune.

De lounge, bar en restaurant zijn prachtig gebouwd onder een halve rieten overkapping en biedt uitzicht over de lagune. Het geheel is bescheiden maar zeer sfeervol en charismatisch en biedt voldoende comfortabele zitruimte.

Ook in Big Lagoon Camp ligt de nadruk op een bijzonder sociale atmosfeer en intieme setting.

Er is een kampvuurplaats voor de lounge en bar.

Activiteiten

 • wandel safari

Locatie en toegang

Big Lagoon Camp ligt een paar kilometer ten noorden van de westelijke oever van de Luangwa rivier, in het afgelegen noord oosten van South Luangwa NP. Big Lagoon Camp is uitsluitend bereikbaar te voet.

Child policy

Leeftijd: 10 jaar +

Praktische details

 • Wifi – nee
 • Stroom 220 V – ja, beperkt
 • Telefoon bereik – nee
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – nee, afgeven bij de manager
 • Maaltijden – gezamenlijk
 • Zwembad – nee
 • Afstand airstrip – n.v.t.
 • Privé concessie – nee
 • Open – 1 mei tot 31 oktober

In noordelijk South Luangwa

Big Lagoon Camp is een uitzonderlijk klein en origineel safarikamp en is onderdeel van het meerdaagse Chikoko Trails wandelsafari.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.