Zambia

Ongerept safari avontuur weg van gebaande paden

Zambia is minder bekend en toeristisch minder ontwikkelt dan de meeste safari landen van zuidelijk Afrika. Maar voor wie verder durft te kijken wacht een aangename verassing. Want Zambia’s goed bewaarde geheimen bieden de safari liefhebber echt ongerept safari avontuur.

Algemeen

Zambia wordt vaak zelfs bestempeld als dé beste bestemming voor meerdaagse wandel safari’s die terug gaan naar de essentie van bush-life. Daarnaast biedt Zambia een selectie van exclusieve en vaak rustieke accommodaties die nog écht authentiek en avontuurlijk zijn. En er is meer.

Want Zambia is het land van de majestueuze Zambezi rivier, de fenomenale Victoria Watervallen en premium safari gebieden als South Luangwa NP en Lower Zambezi NP.

In het kort
  • zonder twijfel Afrika's best bewaarde safari geheim
  • wild, ongerept en vol fantastische safari mogelijkheden
  • originele activiteiten, safarikampen met flair en authenticiteit
  • premium safari gebieden, hoge en diverse wild concentraties

Beste reistijd Zambia

De beste reistijd voor een safari in Zambia is normaal gesproken in de periode mei tot en met oktober. Zowel regionale verschillen als persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Zambia in het kort

Met een lage bevolkingsdichtheid en een landoppervlakte van 750.000 km2 is Zambia een land van een oneindige horizon. Het land bevindt zich voor het grootste gedeelte op een plateau en wordt onderbroken door rivieren en meren. Met 20 nationale parken, 36 wild management gebieden en 1 vogel reservaat wordt geprobeerd 30% van het landoppervlak aan conservatie op te dragen.

De Victoria Watervallen

De overgrote meerderheid van Zambia’s toerisme speelt zich af in het zuiden nabij Livingstone en de Victoria Watervallen. Hier stort de Zambezi zich in het schitterende Batoka ravijn en vormt het een van de grootste watervallen ter wereld. Dit imposante landschap is daarnaast ook het toneel voor bijzondere activiteiten zoals helikopter vluchten over de watervallen, kano safari’s en white water rafting over de Zambezi, diverse safari mogelijkheden en nog heel veel meer.

Het noorden

Maar het echte safari hart van Zambia ligt uitgespreid over de nationale parken van dit gigantische land. De prachtige Luangwa vallei in het noorden waar nationaal park South Luangwa met haar grote wild concentraties de basis vormt voor een maatwerk safari. Hier vormen game drives en wandelsafari’s de belangrijkste activiteiten. North Luangwa daarentegen – waar je meer zal moeten werken om wild te zien – biedt een van de beste avontuurlijke meerdaagse wandel safari’s van het continent.

Het oosten

Oost Zambia biedt met het Lower Zambezi nationaal park een andere prachtige omgeving voor safari activiteiten. Brede zijrivieren en seizoensgebonden overstromingen vormen samen met bergen een unieke setting voor bootsafari’s, game drives, wandelsafari’s en sportvissen op tijger vis.

Zuid westen

Kafue NP nationaal park in het zuid westen van het land biedt met de uitgestrekte Busanga plains een onwaarschijnlijk intieme en exclusieve safari ervaring. Een toevluchtsoord voor leeuwen, luipaarden, roan- en sabel antilopen – dit is safari Afrika in hart en nieren. Met accommodaties gelegen op verschillende eilandjes in het midden van een grote overstromingsvlakte, de Busanga vlakten lenen zich alleen tijdens het droge seizoen voor een avontuurlijke safari.

Het uiterste westen

Ver weg van de rest van de wereld ligt in het uiterste zuid westen van Zambia misschien wel het best bewaarde safari geheim – Liuwa Plains nationaal park. Van een jaarlijkse wildebeest migratie van enkele tienduizenden dieren tot ongewoon grote groepen hyena’s en bijzondere vogelsoorten – dit is safari Afrika voor de pionier. Niet onbelangrijk, Liuwa Plains heeft een tegengesteld safari seizoen ten opzichte van de rest van het land.

Safari geheim van zuidelijk Afrika

Met bijna 30% van het landoppervlak opgedragen aan natuurbehoud is Zambia een extreem diverse safari bestemming.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.