Kenia

Afrika's originele safari bestemming

Kenia is een safari land van eindeloze vlakten boordevol met dierenleven. Maar ook een land waar eeuwenoude stammen nog altijd vasthouden aan hun tradities. En waar uitgestrekte (semi) woestijn zich afwisselt een prachtige tropische kust. Kenia is op en top safari.

Algemeen

Met een landoppervlakte van de 580.000 km2 is Kenia immens groot. Met 23 nationale parken en 28 nationale reservaten onder bescherming van Kenya Wildlife Service zijn de opties voor een maatwerk safari in Kenia eindeloos.

Dit is de bakermat van de hedendaagse safari en dit is een bestemming die bijna alles te bieden heeft. Maar in een plek zo geliefd voor safari wil je de juiste keuzes te maken. Wat is het dat je wilt zien en ervaren? Wat is het dat je wilt vermijden?

In het kort
  • Kenia biedt een exceptionele diversiteit aan natuurgebieden
  • bakermat van de grote wildebeest migratie
  • hoge wildconcentraties en grote soortendiversiteit
  • grote afwisseling aan safaribelevenissen

Beste reistijd Kenia

De beste reistijd voor een safari in Kenia is normaal gesproken tijdens de periode juni tot midden maart. Zowel regionale verschillen als persoonlijke interesses kunnen invloed hebben op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

De Masai Mara

Het bekendste en meest populaire wild gebied in Kenia is zonder twijfel de Masai Mara. Dit schitterende natuurgebied ligt in het zuidwesten van Kenia en grenst aan de Serengeti in Tanzania. Onderdeel van hetzelfde eco systeem, de Masai Mara is jaarlijks tussen juli en oktober het toneel van Afrika’s grootste zoogdieren migratie van letterlijk honderdduizenden wildebeesten en zebra’s.

Centraal Kenia

Het centrale gedeelte van Kenia biedt uitstekende safari mogelijkheden met bijvoorbeeld het Laikipia plateau, Samburu NR of het meer afgelegen Meru NP. Deze regio’s bieden uiteenlopende safari mogelijkheden waarbij in Laikipia de nadruk op conservatie ligt. Solio Game Reserve in Laikipia is bijvoorbeeld internationaal bekend van een zeer succesvol broed programma voor zwarte neushoorns. Solio Game Reserve biedt dan ook uitstekende kansen op een kwalitatieve ontmoeting met dit majestueuze dier.

Het fenomenale Chyulu Hills NP ligt in zuid oostelijk Kenia en biedt een jong vulkanisch plateau met oneindig en spectaculair safari landschap. Afgelegen, rustig en beeldschoon, dit is waar je zoekt naar wild en waar je een ongeëvenaarde authenticiteit op safari in Kenia beleeft.

Kenia biedt naast de bekende safari activiteiten een aantal speciale activiteiten zoals ballon safari, paardrij safari en traditionele Maasai cultuur . Kortom Kenia is een buitengewone bestemming voor een uitzonderlijke safari avontuur.

Kenia vormt het hart van oost Afrika

Met 28 reservaten en 23 nationale parken zijn de safari mogelijkheden in Kenia eindeloos.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.