Meru National Park

Meru NP is een ongerepte wildernis voor echte safari liefhebbers. Het ligt in het oosten van Kenia en is afgelegen, weinig bezocht en buitengewoon divers. Meru NP biedt een exclusieve en authentieke safari belevenis weg van gebaande paden. 

Algemeen

Het 870 km2 grote Meru NP grenst aan het Mwingi, Bisanadi en Kora National Reserve en is daarmee onderdeel van een veel groter natuurgebied. Daarmee beschermd Meru een essentiële en wildrijke buffer zone tussen de gecultiveerde hooglanden van Mt Kenya en de woestijn savanne van oost Kenia.

Het park was tevens het toneel voor het boek en de film “Born Free”, waarin Joy Adamson en haar partner George leeuwin Elsa vrijlaten in de wildernis van Meru NP. Deze film uit 1966 is bijzonder vermakelijk en een echte ‘must see’ voorafgaand aan een safari in Meru NP.

In het kort
  • hoge wild concentraties in periode juli - oktober
  • reële kansen op de 'Big 5'
  • afgelegen en ongerept - unieke safari wildernis
  • Grevy's zebra, gerenuk, recticulated giraffe, Beisa oryx
  • ruim 300 vogel soorten

Beste reistijd Meru NP

De beste reistijd voor een safari in Meru NP is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer wild concentraties het hoogst zijn. Ook buiten deze periode zijn er uitstekende safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

De geografie van Meru wordt gekenmerkt door de Nyambeni Hills in het noordwesten en de laag gelegen Tana rivier vallei in het zuid oosten. Door een hoogteverschil dat varieert tussen de 1.000 en 300 meter en een veel hogere neerslag in het heuvel rijke noordwesten doorkruisen talloze rivieren de vlaktes richting de Tana rivier vallei.

Dit terrein vormt de basis voor de dominante vegetatie zones van het park zoals grasland, struik savanne en acacia rivierbos langs de talloze rivier oevers. Daarnaast zijn bomen als baobab en palm typerend voor het landschap.

Karakteristiek groot wild voor deze regio zijn typische noordelijke herbivoren als Beisa oryx, Somalische giraf, lesser kudu, Grevy’s zebra en de gerenoek. Maar ook neushoorn, nijlpaard en olifant zijn aanwezig in Meru NP en de enorme kuddes kaapse buffel behoren tot de grootste van Kenia. Typische roofdieren zijn leeuw, luipaard maar ook cheeta en de nijlkrokodil.

De vogel diversiteit is bijzonder met ruim 300 soorten waaronder een aantal exceptionele soorten als de Pel’s visuil en de African finfoot – beide hoog op het lijstje van vogelaars. Daarnaast biedt het open terrein met name in het droge seizoen uitstekende observatie kansen.

Bereikbaarheid

Mughwango airstrip ligt in westelijk deel van het park en is dagelijks per vliegtuig bereikbaar vanuit Nairobi en omringende nationale parken en reservaten.

Meru NP – bijzonder wildlife

  • Roofdieren: leeuw, luipaard, cheeta, nijlkrokodil, hyena
  • Herbivoren: olifant, neushoorn, Beisa oryx, Somalische giraf, kaapse buffel

Meru NP bijzondere vogels

  • Vogelsoorten: Pel’s visuil, struisvogel, red necked falcon, golden palm weaver, African finfoot

Safari wildernis in oost Kenia

Meru NP is een van fantastisch afgelegen wildernis en biedt een voortreffelijke en authentieke safari belevenis aan liefhebbers en avonturiers.

Voorbeeld safari's in Kenia

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.