Chyulu Hills National Park

Het onbekende Chyulu Hills NP is zonder twijfel een van Kenia’s best bewaarde safari geheimen. Oogstrelend mooi en een wereld verwijderd van de safari drukte van de Masai Mara, hier wacht een onvervalste wildernis

Algemeen

Chyulu Hills NP biedt een onweerstaanbare combinatie tussen iconisch groot wild, heuvelachtige vulkaanlandschappen en uitgestrekte vlakten. Met tal van unieke safari activiteiten die uiteenlopen van mountain biken tot paardrijden en van lava tunnels tot wandel safari’s biedt Chyulu Hills een absoluut unieke safari belevenis.

In tegenstelling tot de bekendere nationale parken in Kenia hebben de Chyulu Hills haar pure en ongerepte karakter weten te behouden. Zeker, wild observatie vereist hier wellicht wat meer geduld maar daar staat authentiek safari avontuur tegenover – weg van de massa.

In het kort
  • ongerept, beeldschoon en weinig bezocht
  • 4 van de 'Big 5' aanwezig (geen neushoorn)
  • ruim aanbod unieke outdoor safari activiteiten
  • uitstekend voor olifant, giraf, zebra, wildebeest, cheeta
  • subliem park voor de vogelliefhebber, ruim 420 soorten

Beste reistijd Chyulu Hills NP

De beste reistijd voor een safari in Chyulu Hills NP is normaal gesproken tijdens de piek van het droge seizoen. Ook buiten deze periode zijn er uitstekende safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses kunnen invloed hebben op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

De Chyulu Hills is klassiek Afrika en strekken zich uit tussen de eindeloze vlakten van Amboseli NP in het zuid westen, Tsavo NP in het oosten en ligt 75 km noordelijk van de Kilimanjaro.

De vlakten westelijk van de Chyulu Hills is een enorm natuur gebied opgemaakt uit nationaal park en een groot netwerk van tribaal Maasai land gericht op conservatie. Hier is de dominante vegetatie zone beboste savanne en is er een grote diversiteit aan herbivoren waaronder eland, zebra, wildebeest, giraf, olifant en kaapse buffel.

Roofdieren als leeuw, hyena, luipaard, cheeta en serval zijn aanwezig maar worden minder eenvoudig waargenomen.

Delen van de vulkanische Chyulu bergrug boven de 1.800 mt ontvangen een hogere neerslag dan de omringende vlakten. Dit gebied wordt gedomineerd door een vegetatie zone van dicht tropisch woud en vormt in het droge seizoen tussen juli – oktober een belangrijk toevluchtsoord voor groot wild als olifant, eland en hartebeest.

Chyulu Hills  is met ruim 420 vogelsoorten een subliem park voor de vogel liefhebber.

Bereikbaarheid

Chyulu Hills is dagelijks per vliegtuig bereikbaar vanuit Nairobi en omringende nationale parken en reservaten.

Chyulu Hills – bijzonder wildlife

  • Roofdieren: leeuw, luipaard, cheeta, hyena, serval, jakhals
  • Herbivoren: olifant, giraf, kaapse buffel, eland, hartebeest

Chyulu Hills bijzondere vogels

  • Vogelsoorten: goliath heron, Hartlaub’s bustard, white starred robin, martial eagle

Kenia’s best bewaarde safari geheim

De Chyulu Hills is een beeldschoon natuurgebied ver verwijdert van Kenia’s gebaande paden en biedt een authentieke en exclusieve safari belevenis.

 

 

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.