Lake Naivasha en de Masai Mara – 9 nachten

Relaxt en opwindend Kenia

Deze maatwerk safari combineert de rijke historie van Lake Naivasha met 1e klas wild observatie in het Masai Mara National Reserve. Authentiek en sensationeel – dit is op en top Kenia.

Lake Naivasha

In het hart van de Rift vallei ligt Kenia’s hoogst gelegen meer – Lake Naivasha. Deze fascinerende regio biedt geschiedenis en natuur maar vertegenwoordigt ook het Kenia van vandaag. Met als basis de aantrekkelijke west oever van Lake Naivasha ontdek je 3 dagen lang de diversiteit aan wild, vogels en cultuur in dit deel van de Rift vallei en relax je op het tempo van Kenia’s platteland.

De Masai Mara

Met een locatie in het hart van het Masai Mara NR biedt deze safari direct toegang tot de meest consistente wild concentraties van Kenia’s bekendste natuurgebied. Hier wissel je fenomenale wild observatie – inclusief de ‘Big 5’ – af met schitterende landschappen, comfort en ontspanning.

Tussen juli en oktober is dit deel van de Masai Mara het centrum van Afrika’s grootste natuurspektakel – de grote migratie.

  • 3 nachten Lake Naivasha, 4 nachten Masai Mara, 2 nachten Nairobi
  • charmant landelijk Kenia gecombineerd met de Masai Mara
  • uitzonderlijke wildconcentraties, incl. grote migratie (juli-okt)
  • 1e klas groot wild observatie, afwisselende activiteiten
  • exclusief internationale vlucht
v.a.
€ 5.250
(hoogseizoen € 7.500)

Reisopbouw

Dag 1 tot 2 – Ole Sereni Hotel

Aankomst in de avond op de luchthaven van Nairobi. Hier wordt je persoonlijk ontmoet en opgehaald voor je transfer (30 min) naar het sfeervolle Ole Sereni Hotel. Dit elegante hotel ademt Keniaanse charme en gastvrijheid vanaf het moment van aankomst en ligt schitterend op de grens tussen stad en natuur. Ontdek het schitterende uitzicht over de savanne van Nairobi national park en voel de dynamiek van deze dynamische Afrikaanse metropool. Comfortabele, sfeervolle kamers, uitstekende faciliteiten en voortreffelijke service bieden een ontspannen omgeving voor een prima nachtrust voorafgaand aan je  safari de volgende ochtend.

Verblijf o.b.v. logies / ontbijt

|

Dag 2 tot 5 – Loldia House

Vroeg in de ochtend wordt je opgehaald voor je transfer per auto (2 uur) naar het bijzonder charmante Loldia House. Deze oude en nog werkende boerderij ligt aan de oever van Lake Naivasha en combineert comfort met traditie. Geniet van totale ontspanning omgeven door natuur of trek erop uit om de farm te ontdekken. Van game drives op en rond de farm tot het verkennen van de oevers van dit schitterende meer – dit is een ideale start van een safari in Kenia. Leer over de geschiedenis van Kenia’s eerste kolonisten, geniet van de natuurlijke meer oevers of trek erop uit om delen van de Rift vallei verder te ontdekken.

Activiteiten: game drives, avond safari, boot safari, farm wandeling, vissen en meer. Voor enkele activiteiten in Rift vallei geldt een toeslag.

Verblijf o.b.v. vol pension (drankjes excl), incl. activiteiten  

|

Dag 5 tot 9 – Little Governors’ Camp

Een korte vlucht vanaf de airstrip van de Loldia House brengt je naar Kenia’s bekendste natuurgebied – de Masai Mara. Deze formidabele safari wildernis biedt uitzonderlijk groot wild observatie incl. de Big 5 en is het toneel van de jaarlijkse wildebeest en zebra migratie tussen juli en oktober. In het hart van dit bio diverse wildreservaat ligt het voortreffelijk Little Governors’ Camp. Met 17 eenvoudige maar zeer comfortabele tenten gelegen rond een klein moeras op een steenworp afstand van de Mara rivier kun je je bijna geen beter locatie in de Masai Mara voorstellen. Met een locatie in het hart van de actie heb je direct toegang to de meest wildrijke delen van de Masai Mara.

Activiteiten: game drives, cultureel bezoek, ballon safari (extra kosten)

Verblijf o.b.v. vol pension (excl. drankjes), incl. activiteiten

|

Dag 9 tot 10 - Ole Sereni

Eind van de ochtend vertrek je vanaf Musiara airstrip naar Wilson airport in Nairobi waar je persoonlijk wordt ontmoet voor je transfer naar Ole Sereni. Terug in dit heerlijke stadshotel met uitzicht op Nairobi national park is het tijd voor ontspanning. De volgende ochtend wordt je opgehaald voor je ½ dag stadstour in de wijk Karen van Nairobi. Bezoek fantastische attracties als de Giraf Sanctuary, David Sheldrick Elephant Orphanage, Karen Blixen Museum, Utamaduni craft center en meer. Aan het eind van de middag volgt je transfer naar de luchthaven van Jomo Kenyatta voor je internationale vlucht terug naar Amsterdam.

Verblijf o.b.v. logies / ontbijt, incl. ½ dag stadstour Nairobi

Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.