Sala’s Camp

Sala’s camp is een luxe en stijlvol safari kamp gelegen in het zuiden van de Masai Mara. De locatie aan de Sand River en de nabijheid van de Keekorok River zorgt voor een bijzonder wildrijke omgeving – het hele jaar door.

Algemeen

Naast zeer comfortabele accommodatie biedt Sala’s Camp 1e klas service. Het bijzonder ervaren team natuurgidsen organiseert natuuractiviteiten van hoog niveau. Sala’s Camp ligt in de periode van  juli – oktober in het hart van de route van de grote migratie.

In het kort
 • intiem, kleinschalig en authentiek safari kamp
 • bijzonder wildrijke omgeving, het hele jaar door
 • binnen bereik grote migratie in juli - oktober

Beste reistijd Sala's Camp

De beste reistijd voor een safari in Sala's Camp is normaal gesproken tijdens het migratie seizoen wanneer de concentraties wild het hoogst zijn. Maar ook buiten deze periode biedt Sala's Camp exceptionele safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses kunnen invloed hebben op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

De omgeving van Sala’s Camp wordt gekenmerkt door klassiek open safari landschappen van uitgestrekte vlakten, glooiende heuvels en (seizoensgebonden-) rivieren.

Daarin worden de meest prominente habitats gevormd door grasland, savanne en rivierbos en bieden deze de basis voor een ongelofelijk diversiteit aan herbivoren en roofdieren.

Enkele diersoorten van de lange lijst met veel voorkomend groot wild zijn zebra, hartebeest, wrattenzwijn, baviaan, giraf, olifant, kaapse buffel, nijlpaard, wildebeest, leeuw, luipaard, cheeta, hyena, nijlkrokodil en jakhals.

massa toerisme

Belangrijk om te vermelden is dat dit gedeelte van de Masai Mara NR aanzienlijk minder safari verkeer ziet dan het westelijk deel van het reservaat. Desalniettemin is dit gebied vaak een dag bestemming voor safari bedrijven met locaties verderop in of buiten het reservaat. Zeker in het hoogseizoen leidt dit tussen juli en september tot veel safari verkeer. Dit doet afbreuk aan het avontuur en het wildernis gevoel.

De natuurgidsen van Sala’s Camp doen er alles aan doen om een safari zo privé mogelijk te houden. Maar het is goed je te realiseren dat het onmogelijk is om deze schitterende wildernis voor jezelf te hebben. Als gevolg van de reistijd die andere safari bedrijven hebben naar deze regio in de Masai Mara is het gebied rond Sala’s Camp over het algemeen wel rustiger in de vroege ochtend en late namiddag.

Voorzieningen 

Dit elegante safari kamp heeft een totaal van 7 luxe safari tenten – waaronder 1 familie tent – en kiest daarmee voor intimiteit en kleinschaligheid. De persoonlijke service is echt voortreffelijk.

De chique safari tenten zijn ruim, luxe en modern maar sfeervol. Alle tenten liggen op een houten dek en gemaakt van canvas en hout. De ligging in het rivierbos biedt privacy en verkoeling.

Binnen is er een lounge- en zitgedeelte, een groot bed en een badkamer voorzien van douche en ligbad. De voorzijde van de kamer heeft een grote veranda compleet met eigen plunge pool en zitgedeelte.

De bar, lounge en de restaurant tent is vrij groot en volledig van canvas en hout. Het geheel is sfeervol en kijkt direct uit op de Sand River die voor het gebouw stroomt.

Bij binnenkomst vind je links het restaurant gedeelte en in het midden en rechts de ruime lounge met comfortabele zitplaatsen. De voorzijde van het gebouw is voorzien van een ruime overdekte veranda. Bij de rivier is er een prachtig dek voor sociale sundowners in de avonden voor en na  de maaltijd.

Activiteiten

 • game drives
 • korte wandelingen
 • ballon safari (extra kosten)
 • massage (extra kosten)

Locatie en toegang

Dit safari kamp ligt in het centrale zuiden van het Masai Mara National Reserve, direct naast de samenvloeiing van de Sand en Keekorok rivieren en dichtbij de grens met Tanzania’s Serengeti. De Keekorok airstrip is 30 minuten rijden van het kamp en is goed bereikbaar vanuit Nairobi en de omringende parken en reservaten.

Child policy

Leeftijd: 8 jaar +

Praktische details

 • Wifi – ja, in de bar – lounge
 • Stroom 220 V – ja, in de kamer
 • Telefoon bereik – ja, niet altijd optimaal
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – nee, afgeven manager
 • Zwembad – in de kamers
 • Maaltijden – gezamenlijk
 • Afstand airstrip – 30 minuten
 • Privé concessie  – nee
 • Open – 1 juni – 30 okt en van 1 dec tot 30 april
 • Kinder oppas – nee

Gelegen in de zuidelijke Masai Mara

Sala’s Camp biedt verfijnd comfort met exceptionele service en biedt een safari belevenis in het meet iconische reservaat van Kenia.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.