Highlands Lodge

De exceptionele Highlands Lodge slaagt er in originele natuuractiviteiten te organiseren in de Ngorongoro hooglanden –  ver weg van drukte. Een actieve, afwisselende én welkome break na een aantal lange dagen van safari.

Algemeen

De Highlands Lodge is een van de meest moderne en karaktervolle lodges van noord Tanzania. Hier draait het naast een intense natuur belevenis om stijlvol comfort en een hoog service niveau.

De Highlands Lodge focust zich niet zozeer op het spotten van wild maar op de verbondenheid tussen mens, landschap en dier. Met een aantal originele activiteiten verken je de spectaculaire vulkanische hooglanden en is er de mogelijkheid tot authentiek interactie met de Maasai stam. Afhankelijk van interesses kan ook worden afgedaald in de wildrijke en 40 km verderop gelegen Ngorongoro krater.

In het kort
 • unieke actieve bestemming – perfecte break van klassieke safari
 • goede combinatie tussen natuur, cultuur en groot wild
 • avontuurlijke wandelsafari’s en culturele ontmoetingen
 • 40 km verwijdert van de drukte van de krater

Beste reistijd Highlands Lodge

De beste reistijd voor een safari in Highlands Lodge is normaal gesproken tijdens de piek van het droge seizoen. Deze periode wordt gevolgd door het groene seizoen wanneer er ook uitstekende safari mogelijkheden bestaan. Persoonlijke interesses kunnen invloed hebben op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Bio diversiteit

Het omringende vulkanische hoogland dat overwegend tussen de 1.700 en 2.500 meter ligt, bestaat uit een verscheidenheid aan habitats die leven biedt aan wonderbaarlijke hoeveelheden dieren – en mensen.

Net als in de voorgaande eeuwen leeft de Maasai stam hier hand in hand met de wildernis. Van de Big ‘5’ in de krater vloer tot aan de uitgestrekte winderige grasvlakten, nevel wouden en soda meren– de concentraties wild zijn hier echt hoog, het hele jaar door.

De wild concentratie in het gebied ronde Highlands Lodge op 40 km gelegen van de Ngorongoro krater is minder groot maar biedt nog altijd in de directe lodge omgeving kans op buffels, zebra, hartebeest, bushbuck, hyena, luipaard en – gedurende het seizoen – olifant.

Massa toerisme

Niet onbelangrijk, Inspired by Safaris is van mening dat een bezoek aan de Ngorongoro krater vloer een magnifieke safari belevenis is maar vaak ook wordt gevolgd door een teleurstellend gevoel van massa toerisme.

Zo uniek als de Ngorongoro is, zo ontluisterend is de ervaring om met rijen auto’s naar het hetzelfde dier te kijken of om dieren opgejaagd te zien door auto’s met niet professionele bestuurders. Overweeg dus goed of een bezoek aan de krater past in de safari die je wenst te maken.

Hier draait het dus om ervaring, kennis en heel veel geduld maar tegelijkertijd is deze situatie in de krater onontkoombaar. Het deelnemen aan juist andere geboden activiteiten die een meer persoonlijkere ervaring met de fantastische omgeving bieden is wat ons betreft essentieel.

Zeker – sla een bezoek aan de krater vloer niet over maar verleg de hoge verwachting en focus vooral ook op de andere activiteiten die deze en andere safari kampen bieden zoals wandel safari’s, culturele ontmoetingen met de Maasai.

Voorzieningen

Met 8 moderne koepel tenten – waaronder 1 huwelijks tent – gebouwd op houten vlonders op de flanken van de Olmoti vulkaan krater is de Highlands Lodge een middelgroot safari kamp. De zeer sociale sfeer, excellente service en warmen en gezellige gemeenschappelijke ruimten maken het een bijzonder persoonlijke belevenis.

Vanzelfsprekend bieden de koepel tenten wijdse uitzichten over de omringende hooglanden.

De koepel tenten zelf hebben een uiterst smaakvolle en comfortabele inrichting, stralen elegantie uit en bieden voor de warmere maanden een heerlijke veranda om buiten van de omgeving te genieten.

Zeer complete badkamers met dubbeldouche (voor hem en voor haar!) en een eigen houtkachel in de kamer zijn zeer sfeervol.

De lounge en de Olmoti bar zijn prachtig sfeervol en de whisky voorraad indrukwekkend. De ontvangst en het restaurant bieden mooie gezellige locaties voor het sociale samenzijn waar ook zeker hier de nadruk op ligt.

Uitstekend eten en service complementeren deze uitstekende lodge.

Activiteiten

 • game drives
 • wandel safaris
 • culturele bezoeken

Locatie en toegang

Op 40 km noord oostelijk van de Ngorongoro krater op de hellingen van de Olmoti krater. De highlands Lodge ligt op 5 – 6 uur rijden van Arusha stad en op 3 – 3,5 uur rijden van Manyara airstrip.

Child policy

Leeftijd: 5 jaar +

Praktische details 

 • Wifi – ja in algemene ruimte
 • Stroom 220 V – ja, in de kamer, 3 pin stopcontact (Engels)
 • Telefoon bereik – ja, niet altijd optimaal
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – ja
 • Maaltijden – gezamenlijk
 • Zwembad – nee
 • Afstand airstrip – 3.5 uur
 • Privé concessie – nee
 • Open – hele jaar
 • Kinder oppas – nee

Diep in de Ngorongoro hooglanden

De Highlands Lodge ligt op 40 km drukte van de krater en biedt een inspirerende en bijzonder authentieke safari belevenis.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.