Sao Tomé en Principe

de Galapagos van Afrika

De eilanden van Sao Tomé en Principe liggen ruim 250 km uit de kust van Gabon in het hart van de golf van Guinee. Deze kleine vulkanische eilandstaat is een van Afrika’s best bewaarde natuurbestemmingen.

Algemeen

Sao Tomé en Principe is een waar paradijs zowel onder – als boven water. Hier vind je een verloren wereld van dicht regenwoud doorklieft met grillige rotsformaties, fantastische zandstranden en kristalheldere oceaan.

Deze spectaculair afgelegen plek biedt je een vriendelijk en authentiek Afrika waar tijd heeft stil gestaan. Waar west Afrikaanse en Portugese invloeden door de eeuwen heen zijn gemixt. En waar een unieke mix aan cultuur – en natuur belevenissen je opwacht.

In het kort
  • oogstrelend tropisch paradijs met schitterende stranden
  • actieve, avontuurlijke en zeer comfortabele strandvakantie
  • fenomenale activiteiten gericht op natuur én cultuur
  • authentiek Afrika weg van gebaande paden

Beste reistijd Sao Tomé en Principe Island

De beste reistijd voor een actieve strandvakantie in Sao Tomé en Principe hangt af van je interesses. Deze tropische eilanden hebben een hoge neerslag in combinatie met veel zon en hoge temperaturen. Minder neerslag is er in de perioden juni - september, gevolgd door oktober - december.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Principe Eiland

Met een oppervlakte van maar 1.000 km2 en maar 200.000 inwoners is Sao Tomé & Principe het op één na het kleinste land van Afrika.

De focus van Inspired by Safaris ligt op het kleinere eiland Principe. Met maar 7.000 inwoners en een oogstrelende geografie die wordt bepaald door vulkanisch gebergte biedt Principe dicht regenwoud, strand en een grote diversiteit vogels, planten, reptielen en amfibieën.

Ontdek de traditionele vissersdorpjes en eeuwenoude plantages. Trek het regenwoud in of verken de oceaan met snorkelen, duiken, boottochten en walvis trips. Of ga mee tijdens het monitoren van de nestende karet schildpadden.

Geniet van de perfecte isolatie – dit is een actieve, avontuurlijke en comfortabele strandvakantie.

Op de evenaar in de golf van Guinee

Principe eiland biedt een avontuurlijke en actieve strandvakantie op een van Afrika’s mooiste natuurbestemmingen.

 

Populaire natuurgebieden in de buurt van Sao Tomé & Principe

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.