Congo

Exclusieve pionier safari

Door het ontbreken van toeristische infra structuur en door negatieve media berichtgeving over haar tumultueuze buur met dezelfde naam, is de Republiek Congo (ook wel Congo – Brazzaville) zeker geen voor de hand liggende safari bestemming. Maar voor wie verder durft te kijken wacht een sensationele verassing.

Algemeen

Want de Republiek Congo biedt niet alleen een enorme hoeveelheid ongerepte natuur, het is tevens de plek van één van de meest baanbrekende ecotoerisme operaties in Afrika van dit moment.

Congo biedt in Odzala Kokoua NP een spectaculaire mix aan natuuractiviteiten waaronder het tracken van laagland gorilla’s. Daarnaast observeer je uniek groot wild als bosolifant en woudbuffel, kayak je de Lekoli rivier af en verken je de savanne met een game drive. Congo laat een onuitwisbare indruk achter.

In het kort
  • Afrika's beste observatie van westelijke laagland gorilla's
  • sensationele regenwoud safari vol afwisseling en avontuur
  • spectaculaire mix van land- en wateractivteiten
  • voortreffelijke safarikampen in het hart van Afrika's grootste regenwoud

Beste reistijd Congo

De beste reistijd voor een safari in Congo wordt niet bepaald door significante weer verschillen. Er is minder neerslag in de perioden juni - september en december - februari. Maar wanneer je ook reist in Congo, je kunt over het algemeen neerslag verwachten. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Congo in het kort

Met een oppervlakte van ruim 340.000 km2 en een bevolking van 4,5 miljoen mensen bestaat Congo Brazzaville voor het overgrote deel uit wildernis.

Drie kenmerkende geografische zones bepalen het landschap. Daarbij bestaat het noorden van de Congo uit laagland regenwoud, het centrale gedeelte wordt gevormd door een immens hoogland plateau en het zuiden van het land bestaat uit laag gelegen kustgebied.

Odzala – Kokoua NP

Het zeer beperkte safari toerisme speelt zich nagenoeg allemaal af in en rond het weergaloze Odzala – Kokoua national park, gelegen in het noord westen van Congo. Hier vind je een van mozaïek van regenwoud en savanne en een van de belangrijkste bolwerken van de westelijke laagland gorilla.

Met een spectaculaire mix aan natuuractiviteiten verspreid over drie exceptionele accommodaties bestaat een safari naar Congo o.a. uit het tracken van gorilla’s te voet, het observeren van bosolifanten en bosbuffel op wandelsafari, kayak je de Lekoli rivier af of verken je de savanne met een game drive – Congo biedt heel veel diversiteit.

Een bezoek aan het Odzala-Kokoua nationaal park is zeker geen standaard safari. Het is een directe bijdrage aan een natuur conservatie project én biedt een pionier safari belevenis die enig is in zijn soort.

In het donkere hart van Afrika

Congo is zonder twijfel Afrika’s beste locatie voor het observeren van de westelijke laagland gorilla en biedt een buitengewone actieve safari belevenis.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.