Thanda eiland

Thanda eiland ligt 30 km westelijk van Mafia eiland en is beeldschoon en zeer exclusief. Thanda Private Island is de enige accommodatie op dit kleine maar prachtige eiland en richt zich volledig op privé gebruik van dit tropische paradijs.

Algemeen

Thanda eiland is volledig omringd door prachtig wit zandstrand. Het omringende rif zorgt voor vrij ondiep water rondom het eiland en daarmee is Thanda uitstekend geschikt voor zwemmen en snorkelen en heel veel andere water activiteiten.

Met een omtrek van 1.1 km draait Thanda eiland om exclusiviteit, privacy en de schitterende natuur van de Indische oceaan.

In het kort
  • exclusief privé eiland, voor groepen van 8 tot 20 pers
  • Thanda eiland ligt in het Shungimbili Marine Reserve
  • uitstekend voor snorkelen en andere water activiteiten
  • goede kansen op walvishaai, zee schildpad, zee koe

Beste reistijd Thanda eiland

De beste reistijd voor een bezoek aan Thanda eiland is normaal gesproken in de periode juni - maart. In deze periode zijn er zeker verschillen maar over het algemeen zijn de strand omstandigheden uitstekend. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw bezoek. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

Thanda eiland ligt in het Shungimbili Marine Reserve en samen met de enige accommodatie van het eiland richten Tanzania Marine Parks en de NGO Sea Sense zich op onderzoek en conservatie van de omliggende koraalriffen.

De wateren rondom Thanda eiland bieden onderdak aan enkele ernstig bedreigde diersoorten waaronder de zee koe (ook wel dugong), walvishaai (seizoensgebonden tussen oktober en maart), spinner- en tuimelaar dolfijn en twee verschillende soorten zee schildpad.

Daarnaast wordt er met de inzet van educatie op het dichtstbijzijnde vissers eilandje (15 km) voorlichting gegeven over duurzame visserij en zee bescherming.

Bereikbaarheid

Thanda Island Thanda Island is goed bereikbaar per boot vanuit Mafia eiland (45 minuten). Mafia is op haar beurt dagelijks per vliegtuig bereikbaar vanuit Dar es Salaam (30 min). Thanda beschikt tevens over een helikopter pad en is direct bereikbaar voor charter helikopters vanuit de internationale luchthaven van Dar es Salaam.

Thanda – bijzonder wildlife

  • Zee dieren: walvishaai, zeekoe, tuimelaar en spinner dolfijn, zee schildpad

Thanda – bijzondere vogels

  • Vogelsoorten: black, white and grey egret

Privé eiland voor de kust van Tanzania

Thanda Private Island is een exclusief tropisch paradijs gericht op het bieden van spectaculaire accommodatie in volledige privacy.

 

 

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.