Lake Manyara National park

Door Ernest Hemingway omschreven als het mooiste meer van Afrika. Lake Manyara ligt schitterend gesitueerd onder de scherpe rand van de Grote Rift Vallei en biedt een landschap van onweerstaanbare natuurlijke schoonheid.

Algemeen

Lake Manyara NP is het kleinste nationale park van noord Tanzania met een oppervlak van zo’n 330 km2. Klein in oppervlak maar groot in bio diversiteit, Lake Manyara beschermd belangrijke vegetatie zones waaronder het Manyara meer.

Lake Manyara biedt naast de typische herbivoor en roofdier concentraties een grote vogel diversiteit van ruim 400 soorten. Lake Manyara biedt een compacte safari belevenis in een indrukwekkend landschap.

Important details
  • klein, compact en extreem bio divers
  • goed voor buffel, olifant, leeuw en baviaan
  • 400 + vogelsoorten, hoge flamingo en pelikaan concentraties
  • imposant landschap aan rand Grote Rift Vallei

Beste Reistijd Lake Manyara NP

De beste reistijd voor een safari in Lake Manyara NP is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer wild concentraties het hoogst zijn. Ook buiten deze periode zijn er uitstekende safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MAR
APR
MAY
JUN
JUL
AUG
SEP
OCT
NOV
DEC
 Varying time to travel
 Possible time to travel
 Ideal time to travel

Biodiversiteit

De vegetatiezones zijn rijk aan verschillende bos soorten waaronder marang-, mahonie – en vijgenboom. Maar ook moerassen en grasvlakten zijn aanwezig en daarmee biedt Lake Manyara ondanks haar afmetingen een grote diversiteit.

Groot wild zoals buffels, olifant, giraffe, nijlpaard en enorme familie groepen bavianen – tot soms wel 100 – 150 groot zijn talrijk. Tevens zijn roofdieren zoals de leeuw hier goed te zien. Het park staat ook bekend om haar boom klimmende leeuwen, echter is dit gedrag verre van uniek en ook te zien in andere parken.

Met ruim 400 vogelsoorten vormt Lake Manyara een droom voor de vogelliefhebber.

Massa Toerisme

Belangrijk is wel dat de keuze voor een safari in Lake Manyara in onze ogen weloverwogen moet worden gemaakt. De reden hiervoor is dat vooral het noordelijk gedeelte van dit kleine park een onprettige mate van drukte kent.

Grote auto aantallen zijn hier normaal maar kunnen met een juiste safari planning grotendeels vermeden worden. Informeer jezelf dus goed en verblijf in precies de juiste accommodatie om van dit prachtige kleine park te kunnen genieten.

Bereikbaarheid

Manyara is goed bereikbaar per auto en vliegtuig. Het ligt zo’n 130 km of 2 uur rijden van Arusha. Eveneens is er dagelijks goede bereikbaarheid per vliegtuig vanuit Arusha of een van de noordelijk gelegen parken.

Manyara – bijzonder wildlife

  • Roofdieren: leeuw, luipaard
  • Herbivoren: olifant, baviaan, giraf, buffel, wrattenzwijn

Manyara – bijzondere vogels

  • Vogelsoorten: flamingo’s (minder in de droge tijd), glossy ibis, spoon bills, stilts, silverly-cheeked hornbill

Gelegen aan de voet van de Rift Vallei

Lake Manyara is een compact en zeer divers natuur gebied park met een schitterende ligging en biedt een aantal goede safari mogelijkheden.

 

 

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.