Katavi National Park

Katavi National Park is een ongerepte wildernis voor echte safari liefhebbers. Afgelegen, weinig bezocht en vol met spectaculair groot wild. Katavi biedt een rauwe maar onuitwisbare safari belevenis weg van de gebaande paden. 

Algemeen

Katavi beschermd een belangrijke verscheidenheid aan vegetatiezones en daarmee enorme hoeveelheden groot wild in het zuid westen van Tanzania. Katavi is het derde nationale park van Tanzania qua omvang en biedt grote contrasten.

Katavi biedt onverdund safari avontuur op een plek waar maar weinigen je zijn voor gegaan. Een bezoek aan Katavi wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan Mahale Mountains NP.

In het kort
  • afgelegen en ongerept - Katavi is een unieke safari wildernis
  • uitstekend voor mega kuddes olifant en buffel
  • 4 leden van de 'Big 5' zijn present (geen neushoorn)
  • Katavi is exceptioneel in de piek van de droge tijd

Beste reistijd Katavi NP

De beste reistijd voor een safari in Katavi NP is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer wild concentraties het hoogst zijn. Buiten de droge periode is een safari naar Katavi beperkt mogelijk. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

De hoge diversiteit aan vegetatie zones zoals acacia-, tamarinde- en miombo- bos vormen samen met savanne en enorme overstromingsvlakten de basis voor enorme wild concentraties.

Herbivoren zoals olifant (met mega broedkuddes van 150 – 200 dieren), buffel (met mega broedkuddes van 800 – 1.000 dieren) zijn bijzonder talrijk. Maar ook zebra, topi, hartebeest, impala en ook nijlpaard zijn in grote hoeveelheden aanwezig.

Katavi biedt een eveneens grote populatie roofdieren. Daarvan zijn de leeuw, hyena en de nijlkrokodil de meest voorkomende maar ook wilde honden en luipaard zijn in het park aanwezig.

Katavi kent duidelijke en vrij extreme seizoenen die van kurkdroog tot erg nat variëren. Gedreven door deze extremen kent Katavi unieke natuurverschijnselen zoals groepen krokodillen die in estivatie (of zomerslaap) gaan in schaduwrijke bochten van de droge rivierbedding. Een ander dramatisch verschijnsel is het bijeen komen van honderden nijlpaarden, vechtend om de laatste secties water en modder in de Katavi rivier. (droge seizoen).

Katavi biedt natuur- en safaris liefhebbers een wildernis van grote beesten en sterke contrasten. Het is vrij moeizaam te bereiken maar is heel erg belonend. Katavi werd in 1974 tot nationaal park benoemd en in 1997 in grootte verdubbeld tot een oppervlakte van bijna 4.500 km2.

Bereikbaarheid

Katavi is bereikbaar per vliegtuig vanuit zowel Arusha en Dar es Salaam als de noordelijke, zuidelijk of centraal gelegen parken. Vluchten naar en van Katavi opereren uitsluitend op vaste dagen. Het loont om  dit park te combineren met Mahale Mountains, wat ruim 100 km hiervandaan ligt.

Katavi – bijzonder wildlife

  • Roofdieren: leeuwen, hyena, luipaard
  • Herbivoren: olifanten, kaapse buffel, zebra, roan- en sabel antiloop

Katavibijzondere vogels

  • Vogelsoorten: African fish eagle, pink backed pelican, African open billed stork, African paradise flycatcher, little bee eater, crested barbet

Afgelegen in zuidwest Tanzania

Katavi is een rauwe wildernis en biedt intens en authentiek safari avontuur aan liefhebbers.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.