Aerial view of Mt Meru in Arusha National ParkMeru forest lakes on the lower slopes of Arusha National Park
Forest lakes on the lower slopes of Mt Meru
Flamingos at Lake Momella
Flocks of flamingos at the Momella lake in Arusha National Park
Black and white colobus monkeys in montane forest of Arusha National Park
Views of Mt Kilimanjaro from the slopes of Arusha National Park
Male bushbuck in forestclearing of Arusha National Park
Pod of hippo's in Momella lake in Arusha National Park
Aerial view of one of the Ashcones of Arusha National Park

Arusha National Park

Bloeiend groen, divers en extreem – Arusha National Park is een juweel. Het wordt vaak ten onrechte overgeslagen of afgedaan met een snel dagbezoek. Maar dit is echt een plek voor de actieve natuurliefhebber. Van klimmen tot kanoën – nergens trek je er zo divers op uit om de verschillende habitats te ontdekken.

Algemeen

Weliswaar klein in omvang, maar Arusha National Park beschermd een grote diversiteit aan landschap, vegetatie zones en wilde dieren. Het biedt als belangrijkste geografische kenmerk de dominante Mt Meru vulkaan (4.566 meter), de op één na hoogte top in Tanzania.

Dit kleine park biedt indrukwekkende safari activiteiten voor liefhebbers die verder kijken dan de Serengeti of Ngorongoro alleen. Van meer daagse wandel –  en klim avonturen tot game drives en sundowners. Dit is een actieve Tanzania safari op zijn meest divers.

In het kort
  • 137 km2 groot maar extreem divers en echt bijzonder aantrekkelijk
  • uitstekende voor nachtelijke soorten als hyena, civet en genet
  • excellente locatie voor black en white colobus aap, buffel en giraf
  • kanoën tot wandelen en van klimmen tot game drives

Beste reistijd Arusha NP

De beste reistijd voor een safari in Arusha NP is normaal gesproken tijdens de droge periode. Maar ook buiten deze periode zijn er uitstekende safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

De spectaculaire extreme geografie bestaat uit vulkaan kraters, rivieren en alkaline meren en vormt de basis voor talloze vegetatiezones zoals alpine woestijn, alpine heide, berg regenwoud, savanne, acacia bos en grasvlakte. De vochtige bosrijke hellingen herbergen een grote diversiteit aan orchideeën, varens en korstmossen.

Herbivoren zoals buffel, giraf, zebra, waterbok, wrattenzwijn en dik-dik zijn talrijk, met name in de lager gelegen grasvlakten en acacia bossen. Olifanten komen voor maar zijn vrij ongewoon. Daarnaast biedt Arusha NP een gezonde populatie roofdieren waaronder soorten als hyena en luipaard. Omnivoren als civet en genet zijn eveneens talrijk in de bosrijke omgeving.

Met ruim 400 vogelsoorten hoort het echt op de route van de vogelliefhebbers. Arusha National Park werd in 1960 tot beschermd natuurgebied benoemd. Met een grote van 137 km2 is het één van de kleinere parken van Tanzania.

Beklimmen van Meru

Een geweldige safari activiteit is het beklimmen van de top van de Meru vulkaan. Onder uiterst professionele begeleiding biedt deze 4 daagse beklimming de kans om Arusha NP in al haar facetten te verkennen.

Extreme landschappen, talloze vegetatiezones en heel veel groot wild die je op de voet tegenkomt. Kortom, een uitzonderlijke activiteit en een absoluut hoogtepunt van een safari in Tanzania. Zeker ook een uitdagende onderneming, maar tevens een die verder gaat dan de gebaande paden.

Het beklimmen van Mt Meru biedt een relatief persoonlijke en rustige ervaring in tegenstelling tot de drukke Mt Kilimanjaro. Daarnaast biedt Meru veel groot wild en vereist de klim geen ervaring.

Bereikbaarheid

Het park ligt ongeveer 25 km van Arusha stad en 35 km van Kilimanjaro vliegveld. Arusha NP is daarmee uitstekend bereikbaar vanuit omringende natuurgebieden.

Arusha NP – bijzonder wildlife

  • Roofdieren: hyena, luipaard
  • Omnivoren: civet, genet
  • Herbivoren: colobus aap, giraf, reedbuck, buffel, zebra

Arusha NP – bijzondere vogels

  • vogelsoorten: flamingo, pelikaan, hadeda ibis, silvery cheeked hornbill, African olive pigeon

Schitterend gelegen in noord Tanzania

Arusha NP is een klein juweel en biedt spectaculaire landschappen, indrukwekkende wild concentraties en uiteenlopende activiteiten.

 

 

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.