Chada Katavi

Chada Katavi ligt in een van de minst bezochte maar wildste nationale parken van TanzaniaKatavi national park. Al meer dan 20 jaar biedt dit kamp een briljant en exclusieve safari belevenis ontdaan van overbodige luxe.

Algemeen

Chada Katavi is dan ook een safari kamp dat bij menig Afrika liefhebber al lang boven aan het wensenlijstje staat. Dit bijzondere en romantische safari kamp ligt op ruim 1.000 km van Arusha en biedt toegang tot een rauwe safari wildernis in het hart van het park.

Chada Katavi legt sterk de nadruk op een traditionele safari belevenis waarbij eenvoud, persoonlijke service en het ervaren van Afrikaanse wildernis voorop staan. Met zeer professionele natuurgidsen wordt invulling gegeven aan fantastische activiteiten zoals fly camp, game drives en wandelsafari.

In het kort
 • hoge wild concentraties in periode juli - okt
 • stijlvol en authentiek safari kamp
 • een van de beste traditionele safari belevingen in Tanzania
 • mogelijkheid tot fly camp
 • perfect in combinatie met Greystoke Mahale

Beste reistijd Chada Katavi

De beste reistijd voor een safari in Chada Katavi is tijdens het droge seizoen wanneer de concentraties groot wild rond de Katuma rivier hoog zijn. Persoonlijke interesses kunnen invloed hebben op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Bio diversiteit

Chada Katavi biedt direct toegang tot de immense seizoensgebonden overstromingsvlakten van Katavi nationaal park. Hier komen de laatste mega buffel kuddes van oost Afrika voor tot soms wel 1.000 dieren sterk. Roofdieren zijn eveneens talrijk en leeuwen interactie met buffels wordt dan ook regelmatig waargenomen.

Het gevorderde droge seizoen kent dramatische taferelen waarin nijlpaarden vechten om de laatste modderige secties van de Katuma river en de aanhoudende droogte betekent dat hoge concentraties groot wild zijn aangetrokken tot de laatste water voorzieningen.

Diverse habitats zoals brachystegia bos, gras- en overstromingsvlakten bieden onderdak aan grote kuddes olifant maar ook roan- en sabel anteloop, eland, giraffe, zebra en impala zijn veel voorkomende herbivoren. Luipaard en hyena behoren allemaal tot de roofdieren die met enig geluk kunnen worden waargenomen. Wilde honden zijn eveneens aanwezig maar door hun grote mobiliteit moeilijk te zien.

Een bezoek aan Katavi wordt het meest beloond in de droge periode van juni – november, wanneer groot wild en roofdieren talrijk zijn in de directe omgeving van de Katuma rivier.

Voorzieningen 

Met 6 romantische canvas safari tenten gebouwd op verhoogde vlonders in een schaduwrijke bosrand biedt Chada Katavi uitzicht over de uitgestrekte overstromingsvlakte. De persoonlijkheid en flexibiliteit van de service maken het een uiterst sociaal en intiem safari kamp.

Elke canvas tent is ruim, heeft veel ramen en heeft een badkamer met eco toilet en bucket shower buiten douche. Ruime veranda’s aan de voorzijde bieden plek tot verkoeling en het spotten van passerend wild in kamp.

De lounge en het restaurant gedeelte liggen net iets van elkaar en vormen de plek voor maaltijden en ontspanning gedurende dag en avond. Er is een goed gevulde boekenkast en comfortabele stoelen vormen de plek om bij te komen na een lange safari dag.

Een ijskoude gin en tonic rond het avond kampvuur en gemeenschappelijk maaltijden en het uitwisselen van de avonturen van de dag vormen onderdeel van de rituelen van een Chada safari.

Activiteiten

 • game drives,
 • wandelen
 • fly camping (sep – nov)

Locatie en toegang

In het uiterste westen van Tanzania direct noordelijk van Lake Rukwa ligt Katavi nationaal park. Het kamp ligt in het hart van het nationaal park op de rand van de Chada savanne.

Chada Katavi ligt op 3,5 – 4 uur vliegen van Arusha en is vaak voordelig gecombineerd met Greystoke Mahale – 45 minuten westelijker. Chada Katavi  ligt op nog geen 30 minuten rijden van Ikuu airstrip.

Child policy

Leeftijd: 12 jaar +

Praktische details 

 • Wifi – in de lounge maar langzaam
 • Stroom 220 V – in de lounge
 • Telefoon bereik – ja, niet altijd optimaal
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – nee, afgeven bij de manager
 • Maaltijden – gezamenlijk – beide mogelijk
 • Zwembad – ja, per kamp één zwembad
 • Afstand airstrip – 30 minuten
 • Privé concessie – nee
 • Open – juni tot mid nov

Chada Katavi ligt in het afgelegen zuid westen van Tanzania.

Gesitueerd in het Katavi NP biedt dit safari kamp met bijna legendarische status eenvoudig toegang tot de wildrijke oevers van de Katuma rivier.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.