Makgadikgadi Pans en Okavango Delta – 9 nachten

Van woestijn tot delta

Deze sensationele safari combineert de twee meest uiteenlopende natuurgebieden van Botswana – de Makgadikgadi Pans en de Okavango Delta. Van perfecte isolatie in een fenomenale woestijn omgeving tot sensationele groot wild observatie in het hart van de waterrijke delta. Dit is avontuurlijk Botswana op haar allerbest.

Unieke accommodaties

Drie exceptionele safarikampen vormen de basis van deze safari. Elegant, stijlvol en modern – stuk voor stuk bieden ze toegang tot premium wildernisconcessies, uitzonderlijke natuuractiviteiten en sublieme accommodatie.

Makgadikgadi Pans 

De oneindige witte horizon van de Makgadikgadi Pans biedt een woestijnbelevenis als geen ander. Overnacht in ’s wereld grootste zoutpannen, trek erop uit met de Xai Xai bush men en ontdek hoe speciaal aangepast groot wild als meerkat, bruine hyena, Kalahari leeuw en gemsbok in deze desolate wildernis overleeft.

Okavango Delta

Onovertroffen groot wild observatie wordt geboden op twee totaal verschillende locaties in het hart van de Okavango delta. Twee uitzonderlijke safarikampen bieden afhankelijk van het seizoen zowel land- als water georiënteerde safari-activiteiten en toegang tot de meest diverse wildconcentraties van Botswana.

  • extreem contrastrijke safaribelevenis
  • hoge groot wildconcentraties in het hart van de delta
  • afwisselend aanbod van activiteiten op zowel land als water
  • intense woestijnbelevenis in de Makgadikgadi
  • avontuurlijk Botswana op haar allerbest
  • exclusief internationale vlucht
v.a.
€ 10.850
(hoogseizoen € 14.995)

Reisopbouw

Dag 1 tot 4 – Jack’s Camp

Na aankomst in vroege middag op Maun airport wordt je persoonlijk ontmoet en geholpen met je vlucht naar Makgadikgadi Pans NP. In een schitterend wit landschap van betoverende schoonheid ligt het bijna legendarische Jack’s Camp. Met een mix van Nomadische elementen en oud koloniale stijl biedt dit originele en zeer comfortabele kamp je een absoluut unieke safaribelevenis. Een hoogst ongewone range van fantastisch georganiseerde natuur activiteiten richt zich op het ontdekken van deze spectaculaire omgeving. Quad bike safaritochten en interactie met een gehabitueerde meerkat kolonie zijn onderdeel van een origineel programma dat wordt gecomplementeerd met klassieke safari-activiteiten als game drives.

Activiteiten: game drives, night drives, wandel safari, quad biking, paardrijden (extra kosten), massage (extra kosten)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten met privé gids

|

Dag 4 tot 7 – Kwetsani Camp

Na het ontbijt volgt een vlucht naar de Okavango Delta en verruil je woestijn voor de waterrijke Jao concessie. Het frisse en elegante Kwetsani Camp is hier het startpunt van je Delta safari avontuur. Verhoogd gebouwd tussen de reusachtige mango steen bomen op een afgelegen eiland biedt dit safarikamp een ongewoon relaxte atmosfeer. Daarnaast is er toegang tot exceptionele groot wild gebieden en verzorgd Kwetsani een van de allerbeste Delta ervaringen in dit gebied. Tijdens het vloed seizoen mei – augustus is er een uitstekende balans tussen zowel land – als water georiënteerde activiteiten. Typisch groot wild in deze regio zijn herbivoren als rode lechwe, tsessebe en sitatunga, gevold door  roofdieren als leeuw en luipaard.

Activiteiten: game drive, avond safari, wandel safari, mokoro safari, boot safari

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten  

|

Dag 7 tot 10 – Qorokwe Camp

In de ochtend vertrek je met het vliegtuig naar het zuid oosten van de Okavango Delta. Hier op de grens met het Moremi Game Reserve ligt het splinternieuwe Qorokwe Camp. Modern, sfeervol en onderdeel van het markt leidende Wilderness Safaris, dit exclusieve safarikamp biedt direct toegang tot 260 km2 aan zeer divers habitat. Afhankelijk van het seizoen wordt een mix van overwegend land activiteiten afgewisseld met boot – en mokoro safari. De permanente aanwezigheid van zowel land als water zorgt in deze concessie voor bijzonder hoge en divers groot wild concentraties gedurende het hele jaar. Grote olifant- en buffel kuddes maar ook giraf, kudu, zebra en wildebeest veelvoorkomend. Roofdieren als leeuw, hyena, zijn talrijk en luipaard, wilde hond en zelfs cheeta worden waargenomen.

Activiteiten: game drives, night drives, wandel safari, mokoro safari, boot safari, cultureel bezoek, helikoptervlucht (extra kosten)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten met privé gids

|

Dag 10 – terugreis naar de Maun airport

In de loop van de ochtend vertrek je vanaf Qorokwe Camp per vliegtuig terug naar de internationale luchthaven van Maun. Hier wordt je persoonlijk geassisteerd en geholpen tijdens check in en immigratie voor de vroege middag vlucht naar Amsterdam.

Makgadikgadi Pans en Okavango Delta – 9 nachten
Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.