Laikipia Plateau

Laikipia is een van Kenia’s 47 provincies en herbergt enorme natuurgebieden in de vorm van ranches en privé concessies. Deze aantrekkelijke regio speelt in toenemende mate een belangrijke rol in de combinatie tussen safari toerisme en natuur conservatie.

Algemeen

Naast een rijke biodiversiteit is Laikipia vooral bekend van een aantal succesvolle conservatie projecten voor bedreigde wild soorten. Deze projecten vormen essentiële bufferzones voor de natuurlijke omgeving en bieden tegelijkertijd bijzonder betekenisvolle safari activiteiten.

Vanuit een toerisme perspectief leveren deze conservatie projecten vaak betrouwbare en kwalitatieve wild observaties op. Safari toerisme vormt inmiddels dan ook een belangrijke schakel in behoudt en financiering van deze projecten in Laikipia.

In het kort
  • kwalitatieve wild observatie - inclusief 'Big 5'
  • oost Afrika's beste locatie voor neushoorn observatie
  • uitstekend voor roofdieren als leeuw en luipaard
  • safari belevenis met sterke nadruk op conservatie
  • vogellaars paradijs met ruim 500 vogelsoorten

Beste reistijd voor Laikipia Plateau

De beste reistijd voor een safari in Laikipia Plateau is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer wild observatie op zijn best is. Ook buiten deze periode zijn er uitstekende safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Solio Game Reserve

Daarnaast vormt de ruim 77 km2 grote Solio Ranch een van de belangrijkste conservatie projecten voor de bescherming en voortplanting van de bedreigde zwarte neushoorn. Dit particuliere initiatief heeft inmiddels een grote bijdrage geleverd aan de relocatie van neushoorns naar nationale parken en reservaten rond Kenia. Op deze ranch werkt Inspired by Safaris samen met de voortreffelijke Solio lodge.

Biodiversiteit

Solio Ranch ligt in het 182 km2 Solio Game Reserve in de uitgestrekte graslanden tussen Mount Kenya en de Aberdare Mountains. Naast een hoge concentratie zwarte- als witte neushoorn herbergt het ook andere herbivoren als kaapse buffel, zebra, giraf en roofdieren als leeuw, luipaard en cheeta.

Laikipia is met ruim 500 vogelsoorten een sublieme regio voor de vogel liefhebber.

Ol Pejeta Conservancy

Significante conservatie projecten zijn o.a. de Ol Pejeta Conservancy. Dit project herbergt een indrukwekkende hoeveelheid groot wild en is bekend van het invloedrijke werk op het gebied van neushoorn bescherming. Dit 365 km2 grote natuurgebied biedt betekenisvolle safari mogelijkheden in een mix van acacia bos en grasland. Door innovatieve hek technieken migreren olifant en wilde hond door het reservaat naar en van omringende gebieden.

Biodiversiteit

Naast een enorme verscheidenheid aan herbivoren waaronder neushoorn, olifant, kaapse buffel, giraf, zebra, wildebeest en veel meer is dit een plek met een van de hoogste roofdier concentraties van Kenia. Leeuw, luipaard, cheeta, wilde hond en hyena zijn allemaal talrijk.

In de Ol Pejeta conservancy werkt Inspired by Safaris samen met Ol Pejeta Bush Camp.

Bereikbaarheid

Laikipia heeft 3 airstrips waarvan de meest gebruikte Nanyuki is. Deze is dagelijks per vliegtuig bereikbaar vanuit Nairobi en omringende nationale parken en reservaten.

Laikipia Plateau – bijzonder wildlife

  • Roofdieren: leeuw, luipaard, cheeta, wilde hond, hyena
  • Herbivoren: zwarte neushoorn, witte neushoorn, olifant, Grevy’s zebra, kaapse buffel

Laikipia Plateaubijzondere vogels

  • Vogelsoorten: African finfoot, crested francolin, spotted palm thrush, vulturine guinea fowl

Conservatie regio in centraal Kenia

Lakipia plateau is de thuisbasis van een aantal succesvolle natuur conservatie projecten en biedt een voortreffelijke safari belevenis.

Voorbeeld safari's in Kenia

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.