Het beklimmen van Mt. Meru (4.566 mt)

Waarom het beklimmen van mt Meru?

Arusha NP biedt het toneel voor het beklimmen van Mt Meru –  een van oost Afrika’s meest opwindende klim – en wandel expedities. De iconische Meru vulkaan (4.566 mt) vormt het hart van dit extreem bio diverse park en biedt een prachtig 4 daags klim – en wandel avontuur. Met een exceptionele verscheidenheid aan habitat en wildlife is deze expeditie een belevenis van vrijheid, natuur en avontuur.

Minder toeristisch, meer groot wild

Het beklimmen van Mt Meru wordt vaak ten gunste van de nabijgelegen Mt Kilimanjaro over het hoofd gezien. Maar Mt Meru biedt een veel minder toeristische klim belevenis en biedt uitstekende wild observatie mogelijkheden tijdens delen van de tocht. Daarnaast biedt Mt Meru een grote verscheidenheid aan formidabele landschappen van vulkanische kraters tot alpine woestijn. Dit is echt een van oost Afrika’s best bewaarde klim geheimen.

Goede voorbereiding

Mt Meru vereist geen technische klim vaardigheden maar wel een goede conditie en een gezond fysiek gestel. Deze 4 daagse tocht is uitdagend en hier en daar pittig en heeft een hoogte verschil van ruim 3 kilometer. Hoogteziekte onder klimmers is dan ook een reële mogelijkheid en vereist dus goede oplettendheid. Het aantal wandeluren per dag verschilt, maar met name dag 2 en 3 zijn vrij intens met ruim 8 en 12 wandel- en klimuren.

Goede schoenen en aangepaste kleding zijn vereist. Afhankelijk van het seizoen kan de temperatuur op de top rond het vriespunt zijn. Het expeditie team bestaat uit een gids, een ranger, een kok en een aantal dragers. Los van het klimmen verzorgd het team je dus volledig gedurende de klim. Zelf draag je een eigen kleine ‘daypack’ met water en enkele andere spullen.

Mt. Meru beklimming per dag

Dag 1

Na je ontbijt start je samen met een gids, park ranger en overige expeditieleden vanuit het Arusha NP hoofdkwartier (1.500 mt) het beklimmen van Mt Meru. Deze 1e dag wordt gekenmerkt door tropisch woud en open grasland en biedt uitstekende kansen op groot wild waaronder buffel, wrattenzwijn en giraf. Overnachting is in de eenvoudige Miriakamba hut op 2.500 mt.

Twee mensen steken het water over door over stenen te lopen

Dag 2

Direct na het ontbijt klim je door grote secties tropisch woud dat in de loop van de ochtend plaats maakt voor beeldschone alpine woestijn. Tegen lunch tijd bereik je de eenvoudige Saddle hut op 3.550 meter. Na lunch klim je optioneel naar de ‘little Meru’ 3,801 mt voor acclimatisatie en werkelijke schitterende uitzichten.

Dag 3

Op deze intensieve dag begin je kort na middernacht aan de laatste 1.000 meter naar de top. Het bereiken van Socialist Peak op 4.566 mt valt samen met de zonsopgang. Vanaf de top zijn de uitzichten fenomenaal en kun je op heldere dagen ook Kilimanjaro duidelijk zien liggen in het oosten. Na het bereiken van de top daal je af naar saddle hut voor lunch en vervolgens naar Miriakamba hut voor diner en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt daal je verder af en begeef je je weer in de wildrijke woud en grasland omgeving van de lager gelegen hellingen van Meru. In ongeveer 3 uur bereik je het park hoofdkwartier en geniet je met je team van een laatste picnic lunch. Hier neem je afscheid van de expeditie leden en zet je je safari voort.

Beste locatie voorafgaand of na afloop van de klim

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.